Povratak

Austrija idući mjesec otvara škole s podijeljenim razredima

Učenici od 15 godina i stariji koji nisu u završim razredima vraćaju se u škole 29. svibnja, rekao je Fassmann.
Vijesti / Svijet | 24. 04. 2020. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrija, koja ublažava mjere karantene, objavila je u petak da će se većina učenika vratiti u škole 18. svibnja i da će razredi biti podijeljeni u dvije grupe a nastava na pola tjedna kako bi se osigurala fizička udaljenost.

Učenici završnih razreda vraćaju se u klupe ranije, 4. svibnja, a ostali korak po korak počevši od 15 svibnja, objavila je vlada.

Dok će se škole službeno otvoriti u petak 15. svibnja, nastava će praktično početi u ponedjeljak 18 svibnja, rekao je ministar obrazovanja Heinz Fassmann.

Većina razreda bit će podijeljena u dvije grupe od kojih će jedna pohađati nastavu od ponedjeljka do srijede, a druga u četvrtak i petak i idućeg se tjedna zamijeniti.

Učenici od 15 godina i stariji koji nisu u završim razredima vraćaju se u škole 29. svibnja, rekao je Fassmann.

Danska je prošlog tjedna ublažila mjere protiv širenja zaraze novim koronavirusom i otvorila škole i vrtiće, no zabrinutost da bi te ustanove mogle postati mjesto širenja zaraze navela je tisuće roditelja da svoju djecu zadrže kod kuće.

Poljski ministar Dariusz Piatkowski objavio je pak u petak da će škole i vrtići u toj zemlji ostati zatvoreni do 24. svibnja.

Vlada je ranije planirala otvoriti škole 26. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close