U jeku strahovanja

Australija se "potpuno protivi" eventualnoj smrtnoj kazni nad Assangeom

Australski konzularni dužnosnici planiraju posjetiti osnivača WikiLeaksa u londonskom zatvoru u petak, dan nakon što je uhićen u ekvadorskom veleposlanstvu u kojoj je boravio skoro sedam godina.
Vijesti / Svijet | 12. 04. 2019. u 11:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australska ministrica vanjskih poslova Marise Payne izjavila je u petak da se njezina zemlja još "u potpunosti protivi" smrtnoj kazni, u jeku strahovanja da bi australski državljanin Julian Assange mogao biti izložen takvoj kazni ukoliko bude izručen Sjedinjenim Državama.

Australski konzularni dužnosnici planiraju posjetiti osnivača WikiLeaksa u londonskom zatvoru u petak, dan nakon što je uhićen u ekvadorskom veleposlanstvu u kojoj je boravio skoro sedam godina. Za sada, on se suočava s jednom tačkom optužbe za kovanje urote putem kompjutera koja ne povlači smrtnu kaznu, ali njegove pristalice strahuju da bi mnogo teže optužbe mogle biti iznesene kasnije.

Payne je izjavila da je Ujedinjeno Kraljevstvo zatražilo od SAD-a uvjeravanja da nad Assangeom neće biti izvršena smrtna kazna.

Assange planira da se bori protiv izručenja Sjedinjenim Državama, ali su australski čelnici nagovijestili da neće intervenirati u njegovom slučaju, prenosi Associated Press. 

Kopirati
Drag cursor here to close