EU želi spasiti svoju ekonomiju

Assad: Zapad neće sudjelovati u obnovi Sirije

Assad je rekao da Europa gleda na Siriju samo kako bi spasila svoju ekonomiju.
Vijesti / Svijet | 26. 06. 2018. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijski predsjednik Bašar al-Assad izjavio je da ta zemlja neće dozvoliti zapadnim investitorima da sudjeluju u obnovi ratom razorene zemlje, jer oni, kako tvrdi, samo dolaze kako bi iskorištavali tuđe ekonomije.

U intervjuu za rusku televiziju NTV rekao da će, umjesto zapadnih investitora, zatražiti pomoć prijatelja.

''Oni neće biti dio rekonstrukcije u Siriji, jer im jednostavno nećemo dozvoliti da budu dio nje. Nama ne treba zapad jer nije iskren, oni ne daju, oni samo uzimaju'', kazao je Assad.

 Assad je rekao da Europa gleda na Siriju samo kako bi spasila svoju ekonomiju.

''Njima je potrebno ovo tržište, oni su u veoma teškoj ekonomskoj situaciji od 2008. godine, većina europskih zemalja. Njima treba mnogo tržišta, Sirija je jedno od njih, a mi im nećemo dozvoliti da budu dio ovog tržišta, veoma jednostavno'', poručio je Assad.

Rekao je da bi pregovori Sjedinjenih Američkih Država i Sirije u ovom trenutku bili gubljenje vremena, jer ne bi doveli do rezultata.

''Nije da ne želimo razgovarati s Amerikancima zato što su Amerikanci. Spremni smo razgovarati sa svima ako zajedno možemo postići rezultat. Mislimo da se politika SAD-a neće mijenjati u budućnosti''. naveo je Assad, prenosi Al Jazeera.

 

Kopirati
Drag cursor here to close