Zajednička nevolja

Amerika s pola milijuna oboljelih šalje pomoć Italiji

Rast novozaraženih virusom korona u SAD na dnevnoj razini je između 30.000 i 35.000 jer su sada i testovi dostupniji...
Vijesti / Svijet | 11. 04. 2020. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj oboljelih od virusa korona u SAD je dostigao pola milijuna, iako postoje naznake da ostanak kod kuće pomaže u suzbijanju epidemije.

Rast novozaraženih virusom korona u SAD na dnevnoj razini je između 30.000 i 35.000 jer su sada i testovi dostupniji, prenosi Srna.

U SAD je do sada umrlo oko 18.600 ljudi, a dužnosnici upozoravaju da će se stopa rasta umiranja od posljedica infekcije nastaviti povećavati ovog tjedna, nakon čega se očekuje stabilizacija jer već postoje naznake da se situacija u državi New York smiruje, odnosno da se krivulja zaraženih poravnava.

Neki ekonomisti predviđaju da će ovog mjeseca oko 20 milijuna ljudi u SAD izgubiti posao. Ekonomski dužnosnici administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa upozoravaju da će gospodarstvo i ekonomija biti otvorene za normalno poslovanje u svibnju.

Coronavirus Cases:

Live statistics and coronavirus news tracking the number of confirmed cases, recovered patients, tests, and death toll due to the COVID-19 coronavirus from Wuhan, China. Coronavirus counter with new cases, deaths, and number of tests per 1 Million population. Historical data and info. Daily charts, graphs, news and updates


Američki predsjednik je pak naredio dužosnicima administracija SAD da pomognu Italiji u borbi protiv virusa korona i u tu zemlju upute medicinsku opremu, humanitarnu i svaku drugu pomoć.

Trump je naložio različite mjere da bi se pomoglo Italiji, a u pomoć je uključena i američka vojska koja je stacionarana u toj zemlji.

Vojska će pomoći pri postavljanju privremenih bolnica i u prijevozu lijekova i opreme. U Italiji je do sada od virusa korona umrlo oko 19.000 ljudi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close