Venezuela

Amerika Maduru odbrojala dane

Pompeo je za američki CNN govorio o posljednjim događanjima u Venezueli te kako je uvjeren da narod u Venezueli treba demokraciju.
Vijesti / Svijet | 25. 02. 2019. u 07:16 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država Mike Pompeo siguran je da su odbrojani dani predsjednika Venezuele Nicolasa Madura.

Pompeo je za američki CNN govorio o posljednjim događanjima u Venezueli te kako je uvjeren da narod u Venezueli treba demokraciju. Poručio je kako će nastaviti ulagati napore da stanovnici dobiju potrebnu humanitarnu pomoć i da je demokracija jedini cilj SAD-a u Venezueli.

''SAD će nastaviti pružati podršku privremenom predsjedniku Juanu Guaidu'', rekao je Pompeo.

Pozvao je vojsku Venezuele da se vrate svojoj misiji i štite svoje građane.

''Siguran sam da su Madurovi dani odbrojani'', rekao je Pompeo.

On je i u programu za Fox News Madura nazvao bolesnim tiraninom i poručio kako neće moći spriječiti ulazak kamiona s humanitarnom pomoći Venezueli te pozvao vojsku te zemlje da preuzme odgovornost.

Predsjednik Nacionalnog parlamenta Juan Guaido proglasio se privremenim predsjednikom u Veneuueli, a podršku su mu pružile SAD, Australija, Kanada, Kolumbija, Peru, Ekvador, Paragvaj, Brazil, Čile, Panama, Argentina, Kostarika i Guatemala. Meksiko, Turska, Rusija, Iran, Kuba, Kina i Bolivija i dalje pružaju podršku predsjedniku Venecuele Nicolasu Maduru. Maduro je prekinuo diplomatske i političke odnose s SAD-om, ali je najavio nastavak trgovinskih.

Američki predsjednik Donald Trump kao jednu od opcija naveo je i slanje vojske u Venezuelu.

Kopirati
Drag cursor here to close