Manje od tisuću

Američki vojnici se povlače sa sjevera Sirije

''Ne mogu vam dati raspored jer se mijenja svaki sat vremena'', kazao je Esper za CBS.
Vijesti / Svijet | 13. 10. 2019. u 18:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki ministar obrane Mark Esper kazao je kako je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump naredio povlačenje do 1.000 vojnika sa sjevera Sirije.

''Razgovarao sam sa predsjednikom u subotu nakon diskusija sa ostatkom tima za nacionalnu sigurnost i on je naredio da započnemo namjensko povlačenje snaga sa sjevera Sirije'', kazao je Esper za CBS.

On je za Fox News kazao kako je broj vojnika koje SAD povlači "manji od tisuću''.

''Ne mogu vam dati raspored jer se mijenja svaki sat vremena. Želimo biti sigurni da to radimo na veoma siguran i isplaniran način'', dodao je, prenosi Al Jazeera Balkans.

Snage turske vojske i njihovi sirijski saveznici zauzeli su velike dijelove sjevernog sirijskog grada Suluk u novom napretku tijekom njihove ofanzive protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF), objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava u nedjelju.

Suluk se nalazi 10 kilometara od sirijsko-turske granice, jugoistočno od grada Tal Abyad.

Oružane snage Turske su 9. listopada zajedno sa Sirijskom nacionalnom vojskom (SNA) pokrenule vojnu operaciju "Izvor mira'' na sjeveroistoku Sirije, odnosno u pograničnom pojasu na istočnoj obali Eufrata koji je pod kontrolom kurdskih snaga.

Kopirati
Drag cursor here to close