Formirana Vlada

Aljbin Kurti izabran za premijera Kosova

Skupština je izabrala novu kosovsku Vladu.
Vijesti / Svijet | 22. 03. 2021. u 20:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Kosova je večeras sa 67 glasova za i 30 protiv izabrala Aljbina Kurtija za premijera Kosova.

U Vladi koju predvodi Kurti su tri zamjenika premijera, prvi zamjenik premijera je Besnik Bislimi, iz redova Samoopredjeljenja koji će biti nadležan za europske integracije, dijalog i razvoj, druga je Donika Gervala, iz Inicijative Vjosa Osmani, koja će obavljati i dužnost ministrice vanjskih poslova, i treća je Emilija Redžepi iz redova bošnjačke zajednice, koja će biti zadužena i za položaj manjina i ljudska prava.

Za ministra unutarnjih poslova je izabran Dželjalj Svečlja, Aljbuljena Hadžiju je ministrica pravde, Rozeta Hajdari je ministrica trgovine i industrije, a Hekuran Murati ministar finanscja.

U Vladi su i ministar obrazovanja i znanosti Arberie Nagavci, ministar kulture, omladine i sporta Hajrulah Čeku, ministar poljoprivrede Faton Peci, ministar infrastrukture Ljiburn Aljiu, ministar ekonomije Artan Rizvanoli, dok će ministarstvo zdravlja preuzeti Arben Vitia.

Za ministra obrane je predložen Armend Mekaj, ministarstvo lokalne samouprave će voditi Eljbert Krasnići, Fakrim Damka, iz redova turska zajednice će voditi ministarstvo regionalnog razvoja i Goran Rakić će biti ministar za zajednice i povratak.

Kopirati
Drag cursor here to close