Uz velike prijepore

Albanski postaje službeni jezik u Makedoniji

Zakon o jezicima, koji je usvojen prije godinu dana, poslan je u Službeni vijesnik bez potpisa predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova.
Vijesti / Svijet | 15. 01. 2019. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Parlamenta Makedonije Talat Džaferi potpisao je Zakon o jezicima kojim albanski postaje službeni jezik pored makedonskog.

Džaferi je na svom Facebook profilu objavio fotografiju kako u svom kabinetu potpisuje taj zakon i ispod napisao na albanskom i makedonskom: "Zakon o upotrebi jezika i u Službenom vijesniku".

Zakon o jezicima, koji je usvojen prije godinu dana, poslan je u Službeni vijesnik bez potpisa predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova, koji od tada odbija isti potpisati zato što smatra da je protivustavan, prenosi B92.

Vicepremijer Makedonije za europska pitanja Bujar Osmani rekao je za kablovsku Televiziju 21 da se očekuje da Zakon o jezicima bude objavljen večeras ili sutra u Službenom vijesniku Makedonije.

Opozicijska stranka Nikole Gruevskog VMRO DPMNE priopćila je da je objavljivanje Zakona o jezicima u Službenom vijesniku bez potpsa predsjednika države "kazneno djelo koje ne zastarijeva i za koje sljeduje kazna zatvora".

Kopirati
Drag cursor here to close