Srpski ministar tvrdi

"Ako je Tesla Hrvat, onda je Ban Jelačić srpski vojskovođa"

"Kada bih ja prihvaćao logiku hrvatske kolegice, onda bih mogao da je zamolim da na svom središnjem trgu u Zagrebu, na spomeniku Bana Jelačića, dodatno uklešu da je riječ o srpskom vojskovođi, hrvatskog porijekla.''
Vijesti / Svijet | 29. 08. 2019. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar kulture i informiranja Srbije Vladan Vukosavljević rekao je da, ako je Nikola Tesla "hrvatski izumitelj", kao što tvrde u Zagrebu, onda je u Ban Jelačić srpski vojskovođa hrvatskog porijekla, jer je rođen u Novom Sadu.

"Kada bih ja prihvaćao logiku hrvatske kolegice, onda bih mogao da je zamolim da na svom središnjem trgu u Zagrebu, na spomeniku Bana Jelačića, dodatno uklešu da je riječ o srpskom vojskovođi, hrvatskog porijekla. To je potpuno identična logika", rekao je Vukosavljević za "Nedeljnik".

Naveo je da je Ban Jelačić rođen u Petrovaradinu, to jest Novom Sadu, a da je Vlada Srbije nedavno obnovila njegovu rodnu kuću.

"U to vrijeme, to nije bio dio Srbije, sada jeste. Ako je Nikola Tesla 'hrvatski izumitelj', kao što tvrde, onda je i Ban Jeličić, srpski vojskovođa hrvatskog porijekla", kaže Vukosavljević.

Da stvar bude još paradoksalnija, dodao je on, danas bi, recimo, Rusija mogla reći da je Emanuel Kant ruski znanstvenik, njemačkog porijekla, jer je cijeli svoj život proveo u Kenigzbergu, odnosno Kalinjingradu, koji pripada Ruskoj Federaciji.

"Ako ćemo već da idemo tom logikom, onda predlažem da se koriste isti aršini. Isto može da se kaže i da je vojvoda Momčilo Đujić, hrvatski vojskovođa, srpskog porijekla", naveo je srpski ministar kulture, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close