Turizam

U Hrvatsku bi prvi gosti iz Kine mogli doći do rujna

Bude li epidemiološka situacija u Hrvatskoj i svijetu u redu do jeseni, negdje od kraja kolovoza odnosno početka rujna.
Vijesti / Svijet | 19. 05. 2020. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska će u lipnju sklopiti ugovore o dolasku turista s pet europskih država, a prvi gosti iz Kine mogli bi doći do rujna, piše u utorak Jutarnji list.

Bude li epidemiološka situacija u Hrvatskoj i svijetu u redu do jeseni, negdje od kraja kolovoza odnosno početka rujna, neslužbeno doznaje dnevnik iz Ministarstva turizma, postoji mogućnost da bi u Hrvatsku mogli početi stizati i prvi kineski turisti.

Cijela stvar, doznaje Jutarnji list, ovisit će o tome hoće li se do tog perioda uspostaviti zračne veze između Kine i Mađarske s obzirom da je Budimpešta hub za dolazak kineskih gostiju, a bude li situacija dobra, ponovno uspostavljanje kinesko-hrvatskih turističkih odnosa je sasvim izgledno.

Prije toga bit će ipak potrebno uspostaviti bilateralne odnose s europskim državama, po uzoru na ugovor sa Slovenijom, a koje će nam biti važne zbog dolaska auto i drugih gostiju. Kako zasad stvari stoje, krajem tjedna moglo bi biti poznato koje će države biti sljedeće u nizu za dogovorno otvaranje s 1. lipnjem, a najizglednije je da će to biti Mađarska, Austrija, Češka i Slovačka, prenosi Hina.

"Nije nužno da će otvaranja sa svima biti u isto vrijeme, ali početak lipnja plan je za drugi val bilateralnih sporazuma, dok bi treći bio od 15. lipnja kad bi trebali biti uspostavljeni odnosi s Njemačkom", donosi Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close