''O predsjedniku sve najljepše''

Agent FBI-a koji je kritizirao Trumpa dobio otkaz

Strzok je treći visoko rangirani dužnosnik FBI-ja koji je otpušten za Trumpove administracije, uključujući i bivšeg šefa Jamesa Comeya.
Vijesti / Svijet | 13. 08. 2018. u 21:36 Bljesak.info
Kopirati

Peter Strzok, agent koji se našao pod pritiskom republikanaca zbog slanja poruka koje su ocrnjivale Donalda Trumpa tijekom predsjedničke kampanje, otpušten je iz FBI-ja prošlog petka, rekao je njegov odvjetnik u ponedjeljak.

Strzok je treći visoko rangirani dužnosnik FBI-ja koji je otpušten za Trumpove administracije, uključujući i bivšeg šefa Jamesa Comeya.

Aitan Goelman, Strzokov odvjetnik, izjavio je kako je zamjenik ravnatelja FBI-ja David Bowdich donio odluku o otpuštanju njegova klijenta.

Odluka je, dodao je Goelman, u sukobu s preporukom FBI-jevog Ureda za profesionalnu odgovornost koja predlaže suspenziju na 60 dana i udaljavanje Strzoka od njegovih nadzornih odgovornosti, piše Hina.

Odluka o otpuštanju specijalnog agenta Strzoka nije samo odmak od uobičajene prakse Agencije, već je u suprotnosti sa svjedočenjem ravnatelja FBI-ja Christophera Wraya pred Kongresom i njegovim jamstvima da FBI namjerava slijediti uobičajenu proceduru u ovom i svim slučajevima vezanim za osoblje, rekao je Goelman.

Trump se oglasio na Twitteru nedugo nakon vijesti o otpuštanju. “Agent Peter Strzok upravo je otupšten iz FBI-ja – konačno”, napisao je. “Popis loših igrača u FBI-ju i Ministarstvu pravosuđa SAD-a postaje sve duži i duži”, dodao je Trump.

Goelman je kazao da je otpuštanje njegova klijenta politički motivirano i kako njegove poruke predstavljaju politički govor, koji štiti Prvi amandman.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati