''O predsjedniku sve najljepše''

Agent FBI-a koji je kritizirao Trumpa dobio otkaz

Strzok je treći visoko rangirani dužnosnik FBI-ja koji je otpušten za Trumpove administracije, uključujući i bivšeg šefa Jamesa Comeya.
Vijesti / Svijet | 13. 08. 2018. u 21:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peter Strzok, agent koji se našao pod pritiskom republikanaca zbog slanja poruka koje su ocrnjivale Donalda Trumpa tijekom predsjedničke kampanje, otpušten je iz FBI-ja prošlog petka, rekao je njegov odvjetnik u ponedjeljak.

Strzok je treći visoko rangirani dužnosnik FBI-ja koji je otpušten za Trumpove administracije, uključujući i bivšeg šefa Jamesa Comeya.

Aitan Goelman, Strzokov odvjetnik, izjavio je kako je zamjenik ravnatelja FBI-ja David Bowdich donio odluku o otpuštanju njegova klijenta.

Odluka je, dodao je Goelman, u sukobu s preporukom FBI-jevog Ureda za profesionalnu odgovornost koja predlaže suspenziju na 60 dana i udaljavanje Strzoka od njegovih nadzornih odgovornosti, piše Hina.

Odluka o otpuštanju specijalnog agenta Strzoka nije samo odmak od uobičajene prakse Agencije, već je u suprotnosti sa svjedočenjem ravnatelja FBI-ja Christophera Wraya pred Kongresom i njegovim jamstvima da FBI namjerava slijediti uobičajenu proceduru u ovom i svim slučajevima vezanim za osoblje, rekao je Goelman.

Trump se oglasio na Twitteru nedugo nakon vijesti o otpuštanju. “Agent Peter Strzok upravo je otupšten iz FBI-ja – konačno”, napisao je. “Popis loših igrača u FBI-ju i Ministarstvu pravosuđa SAD-a postaje sve duži i duži”, dodao je Trump.

Goelman je kazao da je otpuštanje njegova klijenta politički motivirano i kako njegove poruke predstavljaju politički govor, koji štiti Prvi amandman.

Kopirati
Drag cursor here to close