Jelenić mason

Afera mason: Ako glavni državni odvjetnik ne podnese ostavku, smijenut će ga Vlada

''Stav Vlade je da je najprimjerenije da glavni državni odvjetnik sam podnese ostavku'', rekao je premijer, prenosi N1.
Vijesti / Svijet | 19. 02. 2020. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči Predsjedništva HDZ-a u srijedu u središnjici stranke, predsjednik stranke premijer Andrej Plenković komentirao je aferu s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem nakon što je priznao da je mason.

''Stav Vlade je da je najprimjerenije da glavni državni odvjetnik sam podnese ostavku'', rekao je premijer, prenosi N1.

''Ako on to ne napravi, Vlada će tu odluku donijeti sutra ujutro na sjednici'', dodao je Plenković.

Premijer je kazao da u postupku Jelenićeva imenovanja koje je bilo prije dvije godine informaciju o tome da je mason nije čuo od njega, kao niti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

''Da smo to znali ne kažem da on ne bi bio imenovan, ali bismo tu informaciju tretirali na odgovarajući način. Ovako je ono postalo nepoznato, sada se vratilo na dnevni red kroz predmet kojim se bavio glavni državni odvjetnik što je u ovom trenutku utjecalo na integritet glavnog državnog odvjetnika i činjenicu da je gotovo dovedena u pitanje njegova nepristranost i neovisnost što mu otežava rad'', kazao je premijer.

Ustvrdio je i da u formalnom smislu u tome što je Jelenić mason nema ničeg nezakonitog.

Na pitanje je li netko zakazao u provjeri, premijer je kazao da SOA provjerava ljude koji su na dužnosti glavnog državnog odvjetnika te da nitko osim Jelenića nije mogao imati informaciju da je on mason.

Kopirati
Drag cursor here to close