Čik pogodi!

Zastupnici Kongresa na lutriji izvlačili urede

Ulozi u veliki. Neki dobivaju pravo na ležeran rad uz prekrasan pogled, dok su drugi poslani na peti kat zgrade Cannon, od kojeg svi strahuju.
Vijesti / Svijet | 01. 12. 2018. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi članovi američkog Kongresa bili su u petak spremni na sve kako bi tijekom izvlačenja lutrije dobili pravo na korištenje najboljeg ureda.

U ležernom ozračju vladalo je rijetko drugarstvo republikanaca i demokrata, 85 novoizabranih zastupnika Zastupničkog doma je bilo pozvano na lutriju s rijetkim glavnim zgoditkom, prostranim uredom izvrsnog položaja.

Republikanac iz Virginije Ben Cline je izvukao broj 1 i dobio pravo da prvi izabere ured.

U Washingtonu se tradicija ponavlja nakon svakog izbora, svake dvije godine.

Ulozi u veliki. Neki dobivaju pravo na ležeran rad uz prekrasan pogled, dok su drugi poslani na peti kat zgrade Cannon, od kojeg svi strahuju.

"Čule su se razne mantre, brojalice, zavjeti, molitve i želje pri izvlačenju brojeva", rekao je voditelj ureda Zastupničkog doma William Weidemeyer.

Vješta u treniranju mješovitih obrambenih vještina Sharice Davids, jedna od prvih amero-indijanskih zastupnica Doma je dočekana toplim pljeskom kada je počela prije izvlačenja broja izvoditi niz obreda koji joj, nadala se, donose sreću, ali nije joj pomoglo, prenosi Hina.

Republikanac Mark Green je izvukao 85, najgori broj što su kolege dočekale pljeskom olakšanja.

Kopirati
Drag cursor here to close