Chelsea Manning

WikiLeaksova suradnica pokušala izvršiti samoubojstvo pa je pustili na slobodu

Manning je odbila da odgovara na nova pitanja o 'WikiLeaksu' jer je, kako navodi, već svjedočila tijekom sudskog procesa 2013. godine.
Vijesti / Svijet | 13. 03. 2020. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Chelsea Manning

Samo dan nakon što je pokušala počiniti samoubojstvo u pritvorskom centru, Chelsea Manning je puštena na slobodu.

Ipak, suočena je s novčanom kaznom od 256 000 dolara za nepoštivanje suda. Jučer je raspuštena i porota pred kojom je Manning trebala svjedočiti, prenosi RT.

Bivša analitičarka američke obavještajne službe Chelsea Manning oporavlja se u bolnici nakon pokušaja samoubojstva, priopćio je njen pravni tim.

Policija je potvrdila da se u pritvorskom centru u Virginiji dogodio 'incident' u koji je umiješana Chelsea Manning (32). Ona je u tom centru od svibnja prošle godine.

Chelsea Manning je proglašena krivom 2013. godine prema više optužbi, uključujući špijunažu, zbog dostavljanja tajnih vojnih dokumenata 'WikiLeaksu', ali je njenu kaznu ublažio 2017. godine tadašnji američki predsjednik Barack Obama.

Ona je prethodno služila sedmogodišnju kaznu u vojnom zatvoru zbog davanja poverljivih podataka 'WikiLeaksu'.

Manning je odbila da odgovara na nova pitanja o 'WikiLeaksu' jer je, kako navodi, već svjedočila tijekom sudskog procesa 2013. godine.

Manning prema optužbi za nepoštovanja suda se treba pojaviti pred sudom u Alexandriji u saveznoj državi Virginija, piše Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close