Izgradnja cesta

Vučić Dodiku obećao dati poklon

Vučić je kazao je da je više puta helikopterom obilazio autocestu dok se gradila i ocijenio je da će Srbija u naredna četiri mjeseca imati čep na Ostružnici i u Bariču, ali da će se, nakon 18. prosinca, prije Svetog Nikole, otvoriti cesta do Surčina.
Vijesti / Svijet | 18. 08. 2019. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas popodne otvorena je autocesta 'Miloš Veliki' u Srbiji. Ovo je dionica ceste od Obrenovca do Ljiga, a otvaranju prisustvuje i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, piše Telegraf.

Nova autocesta od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga dionice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gdje se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje dio u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati, i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Na otvaranju dionice 'Miloš Veliki', prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori Andrija Mandić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ambasadorica Kine u Srbiji Chen Bo, i drugi...

"Ovo što radimo, radimo da bismo se spojili sa braćom u Crnoj Gori. Veoma je važno ovo što smo radili i to je za ponos cijele zemlje", kazao je Vučić. Prilikom kratkog kulturno - umjetničkog programa na dijelu autoceste, Vučić je Dodiku obećao da će Srbija kao poklon BiH uraditi most kod Bijeljine, te je predsjednik Srbije poručio Dodiku da se inteziviraju radovi na izgradnji ceste na sjeveru BiH.

Foto: Predsjedništvo Srbije / Vučić i Dodik sa izaslanstvom u obilasku dijela novoizgrađene autoceste

Vučić je kazao je da je više puta helikopterom obilazio autocestu dok se gradila i ocijenio je da će Srbija u naredna četiri mjeseca imati čep na Ostružnici i u Bariču, ali da će se, nakon 18. prosinca, prije Svetog Nikole, otvoriti cesta do Surčina.

Dodik je u svom govoru istaknuo kako je u tijeku gradnja autoceste od Banja Luke do Doboja, odnosno da je jedan dio završen, a da se drugi dio gradi. "Povezivanjem Srba, odnosno Republike Srpske i Srbije, od Banja Luke do Beograda dobit ćemo na neki način jedinstvo dvije zemlje.

Nadamo se da ćemo nastaviti izgradnju cesta uz pomoć Srbije, jer je upravo ta država jako puno investirala u RS. Također, moram istaknuti da svi putevi vode u Beograd, a ovom prilikom čestitam predsjedniku Srbije i izvođačima radova na kvalitetno odrađenom poslu. Živjela Srbija, Republika Srpska i Kina", poručio je između ostaloga Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close