Pred stotinama posjetitelja

Izboden nožem: Preminuo gradonačelnik Gdanjska

On je rekao da su kod osumnjičenog tijekom služenja zatvorske kazne primijećeni znakovi mentalne poremećenosti, prenio je 'Sputnik'.
Vijesti / Svijet | 14. 01. 2019. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Gdanjska Pawel Adamowicz (53) preminuo je nakon što je izboden nožem na pozornici tijekom humanitarnog događaja na gradskom trgu, javio je 'Poljski radio'.

Adamowicz je, nakon jučerašnjeg napada prevezen u bolnicu, gdje je podvrgnut operaciji koja je trajala pet sati. Za napad je osumnjičen muškarac koji je prošlog mjeseca pušten iz zatvora, nakon što je odslužio kaznu zatvora u trajanju od pet i pol godina, zbog pljačke banke.

Tužitelj Krizstof Sijerak izjavio je da će osumnjičenog pregledati dvojica psihijatara, zbog sumnji u njegovu mentalnu stabilnost.

Video: Trenutak napada

On je rekao da su kod osumnjičenog tijekom služenja zatvorske kazne primijećeni znakovi mentalne poremećenosti, prenio je 'Sputnik'. Napadač je prišao Adamowiczu i više puta ga udario nožem u srce, stomak i dijafragmu.

Na dužnosti gradonačelnika 53-godišnji Adamowicz je od 1998., a Građanska platforma poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima u jesen 2018. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednik Poljske Andrzej Duda i premijer Mateusz Morawiecki odmah su izrazili solidarnost s Adamowiczem.

Kopirati
Drag cursor here to close