Pobuna protiv istrebljenja

Amsterdam: Klimatski aktivisti blokirali promet

Više stotina aktivista pokreta za borbu protiv klimatskih promjena ''Pobuna protiv istrebljenja'' blokirali su nas promet u centu Amsterdama uzvikujući 'Pobuna!''.
Vijesti / Svijet | 07. 10. 2019. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Michael Royall / Prosvjedi u Amsterdamu

Više stotina aktivista pokreta za borbu protiv klimatskih promjena ''Pobuna protiv istrebljenja'' blokirali su nas promet u centu Amsterdama uzvikujući 'Pobuna!'', uprkos prijetnji policije da će uhititi svakoga tko bude ometao normalan protok vozila.

Policija je odobrila prosvjede uz uvijet da se ne blokira promet.

Gradske vlasti su upozorile ljude koji idu automobilom i biciklom na posao da izbjegavaju spornu oblast, jer policija planira ukinuti ilegalnu blokadu.

Extinction Rebellion Amsterdam on Twitter

Are we gonna fight for it? Yes! Are we gonna get it? Yes! #ClimateJustice #RebelWithoutBorders #ExtinctionRebellion Amsterdam rocks. #RebelForLife #ClimateCrisis https://t.co/uZRn2FQfId

"Cilj je smirivanje i ukidanje blokade kako bi se omogućio siguran tijek prometa. Pojedini demonstranti bit će uhićeni", ističe se u priopćenju policije.

Demonstranti su se okupili na glavnoj prometnici koja vodi kroz grad, ispred muzeja Rijksmuseum, sa transparentima na kojima piše "Prestanite govoriti, krenite raditi" i "Recite istinu".

Kopirati
Drag cursor here to close