Angažirani

230 vojnika pomažu na zagrebačkim ulicama

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske general Tihomir Kundid izrazio je uvjerenje da će vojnici uspjeti očistiti središte grada tijekom dana.
Vijesti / Svijet | 22. 03. 2020. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska vojska u okviru pružanja pomoći građanima Zagreba sudjeluje u preseljenju nedonoščadi i opreme iz Petrove bolnice, ispred Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" podiže tri šatora, te je angažirana na raščišćavanju ruševina u centru Zagreba, priopćio je u petak MORH.

Trenutno je angažirano 230 pripadnika HV-a, koji rade na raščišćavanju Zagreba, a 300 ih je u stanju spremnosti. Angažirani su inženjerijski strojevi i istovarivači, koji otpalu fasadu i crjepove utovaruju i odvoze iz središta grada, javlja Hina.

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske general Tihomir Kundid izrazio je uvjerenje da će vojnici uspjeti očistiti središte grada tijekom dana.

"Vojska je angažirana u Ilici, Jurišićevoj ulici, na Kaptolu i na Dolcu. Nakon toga će se disperzirati u šire središte grada i raščistiti sve ruševine", rekao je Kundid.

Također, istaknuo je da će 300 vojnika koji su u stanju pripravnosti biti angažirani u skladu sa zahtjevom Stožera civilne zaštite.

"Priroda je nepredvidiva i na nju ne može nitko utjecati. HV ima razrađene planove za sve izvanredne situacije, u tom kontekstu ima svoje protupotresne snage koje se angažiraju kada se dogodi situacija poput ove jutros", rekao je Kundid.

Dodao je kako HV ima razrađene operativne planove i za sve ostale elementarne nepogode, pa u vrlo kratkom vremenu može angažirati veći broj vojnika, kao i opremu koja je potrebna u skladu s elementarnom nepogodom, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close