Široki Brijeg

ŽZH: Prekinuli sjednicu Skupštine kako bi obilježili Dan županije

Skupština ŽZH prekinula je svoju sjednicu kako bi svečano obilježili Dan ove županije
Vijesti / Politika | 15. 11. 2017. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Županije Zapadnohercegovačke županije u srijedu je prekinula svoju sjednicu, a nastavit će je u četvrtak u 9.00 sati.

Kako stoji u priopćenju Stručne službe Skupštine ŽZH, razlog odgode bio je svečano obilježavanje Dana Županije Zapadnohercegovačke koji je obilježen polaganjem vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava. 

Osim Dana ŽZH, obilježen je i Dan Hrvatske zajednice Herceg-Bosne te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Na dnevnom redu sjednice predviđeno je, uz ostalo, razmatranje prijedloga zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj te u srednjoj školi.

Također, trebao bi se naći i Prijedlog odluke o očitovanju na Prijedlog zakona o šumama Federacije Bosne i Hercegovine.

Vijence su položili i svijeće zapalili predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i predsjednik Skupštine te županije Ante Mišetić.

"Dan Županije, 18. studenoga, uzeli smo kako bismo se prisjetili trenutaka i događaja koji su se dogodili u povijesti hrvatskoga naroda, te kako bismo odali počast onima koji su dali svoje živote u borbi za hrvatsku samostalnost.

Toga dana 1991. godine osnovana je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, kao politička, kulturna, ekonomska i teritorijalna organizacija hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. Osnovana je od strane političkog vrha Hrvata u Bosni i Hercegovini kao odgovor srpskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Dan je to i kada se prisjećamo kako je, nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja, grad Vukovar postao simbol hrvatske slobode oko kojega se okuplja cijela nacija", navodi se u priopćenju Stručne službe Vlade ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close