Posvađali se

Jedni jedno, drugi drugo: Gana priznala Kosovo

Kako su za Radio slobodna Europa (RSE) rekli u kosovskom ministarstvu, vijest o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova od Gane je "još jedna lažna vijest".
Vijesti / Politika | 11. 11. 2019. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Zastava Kosova

Ministarstvo vanjskih poslova Kosova negiralo je u ponedjeljak da je Gana povukla priznanje nezavisnosti Kosova.Kako su za Radio slobodna Europa (RSE) rekli u kosovskom ministarstvu, vijest o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova od Gane je "još jedna lažna vijest", navodi Beta.

Savjetnik odlazećeg šefa diplomatije Jetlir Zyberaj izjavio je za RSE da je ovo "nastavak prljave kampanje Ivice Dačića na čemu ne vrijedi gubiti vrijeme".

"Gana ima akreditiranog veleposlanika na Kosovu. Gana ima počasnog konzula na Kosovu koji ih predstavlja. U posljednje vrijeme, ministar Pacoli se susreo i sa ministarkom vanjskih poslova Gane u UN-u u New Yorku", kazao je Zyberaj.

RSE dodaje da su Kosovo i Gana uspostavili diplomatske odnose 2012, a Gana je priznala Kosovo 23. siječnja 2012.

Predsjednik Kosova Hašim Tači je 2018. primio akreditivna pisma od veleposlanice Selme Frences Mancel, nerezidentne veleposlanice Republike Gane za Kosovo, koja je stacionirana u Turskoj, dodaje se.

Kopirati
Drag cursor here to close