A-ha

Zvizić pisao Rumunjima: BiH bi zeleno svjetlo za šest mjeseci

Zvizdić je zahvalio na dosadašnjem pružanju političke i tehničke pomoći Bosni i Hercegovini s ciljem ubrzanja europskog puta...
Vijesti / Politika | 02. 01. 2019. u 13:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku premijerki Republike Rumunjske Viorici Dăncili povodom preuzimanja predsjedanja Europskom unijom.

Zvizdić je zahvalio na dosadašnjem pružanju političke i tehničke pomoći Bosni i Hercegovini s ciljem ubrzanja europskog puta i izrazio nadu da će Rumunjska tijekom svog predsjedavanja zadržati zapadni Balkan na europskoj agendi.

''Imajući u vidu naše snažno opredjeljenje za EU integracije, kao i napredak koji smo ostvarili, očekujemo da tijekom vašeg mandata Bosna i Hercegovina dobije status kandidata u EU, čime bi za moju državu bile otvorene nove pozitivne perspektive stabilnosti, ekonomskog razvoja i vladavine prava. Poznavajući kontinuitet vašeg rada, truda i zalaganja na regionalnim europskim integracijama, siguran sam da će Vaše predsjedavanje dodatno osnažiti europsku perspektivu cjelog zapadnog Balkana, u čemu ćete imati našu punu podršku'', navodi se u Zvizdićevoj čestitki.      

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close