Gdje zastupnici odmaraju?

Zvizdić o odmoru zastupnika: 'Koliko smo radili - godišnji odmor nismo zaslužili'

"Kod svoje kuće na Ukrini uz nekoliko dobrih partija. Voda je besprijekorno čista, pruža dobre mogućnosti za odmor", izjavio je Dragan Mektić, zastupnik SDS u ZD.
Vijesti / Politika | 01. 08. 2020. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak kolovoza tradicionalno vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora za brojne političke dužnosnike u državi. Nakon višemjesečnih neuspješnih pokušaja, bh. parlamentarci su samo nekoliko dana pred godišnji usvojili državni proračun.

Većina tvrdi kako ne planiraju napuštati BiH, te da će usprkos rješenjima o godišnjem odmoru, nastaviti s radom. Neki priznaju i kako odmor nisu zaslužili, jer bezbroj je problema o kojima Parlament nije održao niti jednu sjednicu, javlja N1.

Koliko smo radili - godišnji odmor nismo zaslužili. Priznaje član Kolegija Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić. Niti jedna sjednica o ekonomskim mjerama za oporavak gospodarstva. Parlamentarci nisu imali hrabrosti da otvore brojna važna pitanja.

"U Bosni i Hercegovini zbog proračunskog komfora nemamo hrabrosti da otvorimo ta važna pitanja, pitanje PDV-a, pitanje plaća, pitanje doprinosa, poreza, pitanje strateških investicija, pitanje partnerstva javnog i privatnog, pitanje novoga zapošljavanja", istaknuo je Denis Zvizdić, član Kolegija ZD PSBiH (SDA).

U nizu blokada izgubljeno je mnogo vremena. Nije se raspravljalo pomno ni o migrantskoj krizi, o europskom i NATO putu pogotovo. No, kolektivni godišnji odmor ipak je zakonska obaveza. Na njena svi imaju pravo, a Zvizdić poziva kolege da ga bar provedu u BiH:

"Ja osobno ću biti tu i na raspolaganju izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u kapacitetu u kojem to bude potrebno, ali evo oni i koji budu išli na godišnji odmor ja ih pozivam da ovaj godišnji odmor provedu u BiH".

Upravo to i jeste plan većini. Bar tako tvrde.

"Recimo sad po kalendaru imam do 10.8. nekakav raspored, kako će biti kasnije ne znam. Tako da u ovom trenutku pogotovo u ovakvoj epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo jako je teško planirati, a bilo da se nalazim radno, bilo da je vrijeme godišnjeg odmora, najvažnije mi je da se nalazim sa svojom obitelji", navela je Borjana Krišto, član Kolegija ZD PSBiH (HDZ).

Lazar Prodanović, zastupnik Kluba Srba u DN (SNSD) rekao je kako neće ići na godišnji odmor.

Zastupnik Naše stranke Predrag Kojović napominje da su mnogi parlamentarci uredno dolazili na posao, predlagali inicijative, izmjene zakonskih rješenja i u razdoblju kada gotovo godinu dana Parlament nije nikako zasjedao.

"Pa nadam se da ću otići bar negdje, ovdje u BiH na neku planinu ili nešto. Sedam, osam dana da se malo odmorim i pripremim za kampanju koja slijedi", rekao je Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u ZD.

"Sad već govorimo o tome da će biti malo prilike za godišnji odmor jer se već na neki način radi priprema za lokalne izbore ali godišnji odmor uglavnom provodim u krugu obitelji na Boračkom jezeru", istaknuo je Nermin Nikšić, zastupnik SDP u ZD.

Ekstravagantne planove za godišnji odmor nemaju ni zastupnici Borenović i Mektić.

"Pa vjerojatno Lušci Palanka ispod Grmeča, Sanski Most, tamo nešto u zadnje vrijeme volim da idem, možda dan dva Jahorina, uglavnom neću ići nigdje", rekao je Branislav Borenović, zastupnik PDP u ZD.

"Kod svoje kuće na Ukrini uz nekoliko dobrih partija. Voda je besprijekorno čista, pruža dobre mogućnosti za odmor", izjavio je Dragan Mektić, zastupnik SDS u ZD.

Sve ih očekuje napeta politička jesen. Unutar stranaka čiji su članovi predstoje kampanje u potpuno drugačijim uvjetima nego što je to bio slučaj do sada. Kako sačuvati zdravlje, a privući glasače pred izbore, javlja N1.

Kopirati
Drag cursor here to close