Kako to?

Zvizdić: Zašto ne radi Parlamentarna skupština BiH

Zvizdić je postavio pitanje zašto se priča samo o imenovanju Vijeća ministara BiH, te ''zašto ne radi organ koji je formiran, a to je Parlamentarna skupština BiH''?
Vijesti / Politika | 23. 07. 2019. u 17:47 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je, odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li moći obnašati tu funkciju kada bude predsjedavajući Zastupničkog doma državnog parlamenta, odgovorio da u skladu s važećim zakonodavstvom u BiH i u skladu s važećim Izbornim zakonom, kada ne bi obnašao tu funkciju prekršio bi zakon.

''Želim uvijek da se vladam u skladu s važećim zakonima, poštujem vladavinu zakona i sve dok je to tako ponašat ću se u skladu s onim mogućnostima koje dozvoljava Izborni zakon BiH, koji vrlo jasno precizira da se do imenovanja izvršnih funkcija mogu obnašati takve funkcije'', kazao je Zvizdić, dodajući da nije samo on u toj situaciji, te da veliki broj ministara na razini Federacije i države BiH je u toj dvojnoj ili dvostrukoj ulozi.

Dodao je da za to postoji vrlo jednostavno rješenje, a to je da Predsjedništvo BiH pošalje ime mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je postavio pitanje zašto se priča samo o imenovanju Vijeća ministara BiH, te ''zašto ne radi organ koji je formiran, a to je Parlamentarna skupština BiH''?

''Jako me zanima to pitanje zašto ne rade Zastupnički dom i Dom naroda, kada su izabrani zastupnici, kada je izabrano rukovodstvo, kada više od 30 zakona čeka, kada više od 30 financijskih sporazuma čeka. Oni su već sada 'teški' više od 600 milijuna eura, vezani su za svaki pedalj BiH, za svaki dio infrastrukture, ne samo prometne, nego i komunalne'', kazao je Zvizdić.

Dodao je kako ga zanima zašto ne radi organ koji je formiran, ''a sve je fokusirano na imenovanje organa koji još uvijek nije formiran, a ima zakonsku obavezu da u takozvanom tehničkom mandatu obavlja svoju funkciju“.

''Po meni je jako važno bilo da počne raditi ona razina BiH koja je konstituirana. To je jedna stvar i druga stvar je da što prije dobijemo iz Predsjedništva BiH ime mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH'',  zaključio je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close