Šesta sjednica kolegija

Zvizdić traži okončanje imenovanja parlamentarnih povjerenstava

Iako je Kolegiju ovo šesta sjednica niti jedna sjednica Doma nije održana, osim konstituirajuće 6. prosinca, a bile su zakazane i dvije hitne koje nisu realizirane, jedna koja nije ni počela jer nije bilo kvoruma i druga koja je prekinuta.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2019. u 08:15 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (predsjedavajuća - HDZBiH) i dopredsjedavajući Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD) trebali bi danas zasjedati šesti put od imenovanja na te funkcije. 

Na dnevnom redu sjednice je usuglašavanje Kolegija kao povjerenstva o prijedlogu dnevnog reda druge hitne sjednice Zatupničkog doma koja je prošlog tjedna prekinuta jer dnevni red sjednice nije usvojen budući da nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske. 

Pred članovima Kolegija je i Prijedlog zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije te zahtjev zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) Saše Magazinovića za razmatranje dopune Kaznenog zakona BiH. 

Kako je dnevnim redom predviđeno članovi Komisije trebali bi odrediti nadležna parlamentarna povjerenstva za razmatranje nekoliko zakonskih rješenja, ali ta radna tijela državnog parlamenta još uvijek nisu formirana. 

Zbog toga bi Kolegij danas trebao zauzeti stav o zahtjevu prvog zamjenika predsjedavajuće Zastupničkog doma Denisa Zvizdića za okončanje procesa imenovanja svih parlamentarnih komisija s ciljem punog funkcioniranja Zastupničkog doma. 

Potrebno je imenovati članove šest radnih tijela Doma (Ustavnopravno povjerenstvo, Povjerenstvo za vanjske poslove, Povjerenstvo za vanjsku trgovinu i carine, Povjerenstvo za financije i Proračun, Povjerenstvo za promet i komunikacije te Povjerestvo za ostvarivanje ravnopravnosti spolova). 

Iako je Kolegiju ovo šesta sjednica niti jedna sjednica Doma nije održana, osim konstituirajuće 6. prosinca, a bile su zakazane i dvije hitne koje nisu realizirane, jedna koja nije ni počela jer nije bilo kvoruma i druga koja je prekinuta jer nije usvojen dnevni red.

Kopirati
Drag cursor here to close