Mostar

Zvizdić: Stvar je jednostavna, 18 ruku za Guzina i točka

''Dakle, stvar je jednostavna - 18 ruku za dr. Guzina i točka'', zaključio je Zvizdić.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2021. u 14:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić napisao je na svom Twitter profilu da je situacija u Mostaru "vrlo jednostavna".

On podsjeća da je nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara u srijedu, a da su kandidati za gradonačelnika dr. Zlatko Guzin ispred ''Koalicije za Mostar'' i dr. Mario Kordić ispred HDZ-a BiH.

''Većina koja garantira izbor gradonačelnika je 18 vijećnika. Koalicije za Mostar ima 11 vijećnika a BH Blok sedam vijećnika. 11+7=18. Ako vijećnici Koalicije za Mostar (a hoće 100 posto) i BH Bloka (?) glasaju za dr. Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika bošnjaka koji će graditi jedinstven, europski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad'', naveo je Zvizdić.

Napominje da izborom dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o nepostojećim zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a, ali, ako netko od vijećnika Koalicije za Mostar ili BH Bloka ne bude glasao za dr. Guzina, onda je jasno da taj vijećnik i ta politička opcija žele da gradonačelnik Mostara bude kandidat HDZ-a.

''Dakle, stvar je jednostavna - 18 ruku za dr. Guzina i točka'', zaključio je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close