Lideri Zapadnog Balkana

Zvizdić: U Berlinu ću reći pravu istinu o stanju u BiH

Prema njegovim riječima, sastanak dolazi u ključnom trenutku.
Vijesti / Politika | 28. 04. 2019. u 14:48 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, na poziv njemačke kancelarke Angele Merkel otputovao je danas u Berlin gdje će sutra biti održan sastanak s liderima iz zemalja Zapadnog Balkana. Sutrašnji događaja okarakterizirao je kao ''veoma važan''.

Prema njegovim riječima, sastanak dolazi u ključnom trenutku.

''Riječ je o izuzetno važnom sastanku, važnom zbog nekoliko razloga. Prije svega zbog činjenice da je sazvan na poziv dva ključna europska lidera Angele Merkel i Emmanuela Macrona. Sastanak dolazi u trenutku kad se Zagreb suočava s ključnim izazovima. S jedne strane svjedoči pozitivnim procesima, ali svjedočimo i negativnim tendencijama u procesima pomirenja i sigurnosti u regiji'', rekao je Zvizdić na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Najavio je da će iznijeti ''pravu istinu'' o stanju u BiH, prenosi N1.

''Iznijet ću pravu istinu o događanjima u Bosni i Hercegovini i svaka moja izjava će biti potkrijepljena s preciznim činjenicama, zakonima i odlukama. Zatražit ću da se poštuje suverenitet BiH i da naši susjedi konačno završe s Bosnom i Hercegovinom, da finaliziramo ugovore o granicama s Hrvatskom i Srbijom. Moramo poštovati bazno načelo Europske unije o nepovredivosti granica'', dodao je on.

Zvizdić smatra da će dio razgovora biti posvećen odnosima Srbije i Kosova.

''Sasvim sigurno će se razgovarati o odnosima Beograda i Prištine jer je to na neki način neuralgična točka. Mi ćemo prihvatiti svaki održivi sporazum između Beograda i Prištine koji neće imati negativne implikacije niti na Bosnu i Hercegovinu niti na Zapadni Balkan'', poručio je Zvizdić danas.

Denis Zvizdić, podsjećamo, na poziv njemačke kancelarke Angele Merkel ide u Berlin gdje će sudjelovati na sastanku država Zapadnog Balkana.

"Sastanak država Zapadnog Balkana u Berlinu zajednički organiziraju kancelarka SR Njemačke Angela Merkel i predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron, a na sastanak je pozvan i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker", navedeno je ranije u priopćenju Vijeća ministara BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close