Tvrdi da smo napravili značajan korak

Zvizdić poručio Hahnu: 2019. povijesna godina za BiH

Izrazio je i zadovoljstvo postignutim mandatnim rezultatima Vijeća ministara BiH na putu EU integracija, podsjećajući da je implementiran niz aktivnosti i mjera sa EU agende.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2019. u 18:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izrazio je danas nadu da će 2019. biti zapisana u povijesti BiH kao godina kada je napravljen značajan iskorak u procesu EU integracija sticanjem statusa kandidata. 

On je tijekom susreta s komesarom za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, kojem su prisustvovali i ministri financija i trezora te vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović, naglasio važnost napretka BiH za mlade ljude. 

Izrazio je i zadovoljstvo postignutim mandatnim rezultatima Vijeća ministara BiH na putu EU integracija, podsjećajući da je implementiran niz aktivnosti i mjera sa EU agende. 

Podsjetio je na stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, usvajanja seta državnih strategija, realizacije reformske agende i rasta ključnih makroekonomskih parametara, funkcioniranja mehanizma koordinacije, kao i činjenicu da je Vijeće ministara BiH dostavilo usuglašen paket odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije. 

Prethodnu godini nazvao je izuzetno važnom za BiH i zapadni Balkan u kontekstu EU perspektive, te je napomenuo da bh. građani cijene pojačani angažman EU u regiji koji je dodatno ojačan objavljivanjem Strategije kredibilne perspektive proširenja. 

Govorio je i o regionalnoj suradnji i kazavši da je u proteklom razdoblju Europska komisija bila istinski partner u promoviranju pozitivnih procesa te kreiranju ohrabrujućih narativa unutar regiji i odnosu regije prema zemljama članicama EU-a. 

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio optimizam da će jedna od pozitivnih priča iz regije ove godine biti i ona koja se tiče Bosne i Hercegovine. 

Zvizdić je pozvao komesara Hahna da bude gost na godišnjem sastanku Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i poslovnom sastanku - investicijskoj konferenciji u Sarajevu od 7. do 9. svibnja, priopćeno je iz Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close