Podrška

Zvizdić neće prikupljati potpise

Vijesti / Politika | 20. 09. 2017. u 07:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imajući u vidu da je postupak imenovanja, kao i razrješavanja Vijeća ministara BiH jasno propisan Ustavom BiH, Zakonom o Vijeću ministara i poslovnicima Parlamentarne skupštine BiH, predložena inicijativa o prikupljanju potpisa podrške, osim što od strane njezinog inicijatora predstavlja izraz pukog politikantstva, izlazi i izvan okvira zakonskih procedura, i zbog toga smatram da bi bilo kakvo postupanje koje je u suprotnosti s precizno definiranim i važećim zakonskim procedurama značilo njihovo namjerno ignoriranje i nepoštivanje'', rekao je, u vezi sa zaključkom o prikupljanju potpisa podrške, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

''To bi u stvarnosti predstavljalo ismijavanje vladavine prava, i smatram da u takvom procesu ne trebam sudjelovati'', rekao je Zvizdić za Fenu.

Naime, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici 13. rujna usvojio zaključak zastupnika Nezavisnog bloka Sadika Ahemtovića, kojim se predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zadužuje da do sljedeće sjednice Zastupničkog doma prikupi potpise zastupnika čiju podršku ima u svom radu, kako bi se u idućem razdoblju mogao donijeti stav o statusu Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close