Denis nakon Bakira

Zvizdić nasljeđuje Izetbegovića?

Između ostalog, rekao je kako smatra da OHR neće nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH, ali da bi trebao pomoći da se dođe do nekih rješenja.
Vijesti / Politika | 13. 03. 2018. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zvizdić ima najveću šansu da se afirmiše, da se pokaže. Pomalo sam ga kočio da vodi politiku koja privlači pažnju zato što je morao da sačuva stabilnost Vijeća ministara'', rekao je lider SDA Bakir Izetbegović govoreći o mogućoj kandidaturi predsjedatelja Vijeća mionistara Denisa Zvizdića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

''On je sa moje strane bio preferiran i stavljen u poziciju da odigra za sebe ponajviše i naslijedi me. Je li to uspio sa ovom mojom kočnicom, to treba da ocijeni široko tijelo u SDA'', rekao je Izetbegović gostujući na televiziji TV1.

Između ostalog, rekao je kako smatra da OHR neće nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH, ali da bi trebao pomoći da se dođe do nekih rješenja.

''S obzirom na to da je Ustavni sud ustanovio da je rješenje OHR-a koje je svojevremeno nametnuto pogrešno i da ga treba popravljati, smatram kako bi bilo pošteno, u najmanju ruku, od OHR-a i međunarodne zajednice da se iskristalizira neko rješenje kada je riječ o Domu naroda Federacije BiH'', rekao je Izetbegović.

Govorio je o tome kako sa sotoniziraju Bošnjaci, kako se u Sarajevu, gdje žive Bošnjaci, proizvodi više BDP-a nego u cijeloj Republici Srpskoj, o boračkim prosvjedima te kako u SDA ne postoji više struja.

Video: Izetbegović za TV1 - O Izbornom zakonu, krizama, rješenjima
Kopirati
Drag cursor here to close