Zvizdić demantira Dnevni avaz

Zvizdić: 'Narod zna' tko je pokrenuo europski i NATO put i ekonomski razvoj BiH

''Dnevni avaz'' na tragikomičan način pokušava diskreditirati moju osobnost, koristeći laž i manipulaciju kao sredstvo za ostvarenje cilja.
Vijesti / Politika | 11. 11. 2017. u 19:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić reagirao je na tekst koji je objavljen u današnjem izdanju "Dnevnog avaza", pod naslovom "Zvizdić namjerno blokira put u NATO".

''Autor na tragikomičan način pokušava diskreditirati moju osobnost, koristeći laž i manipulaciju kao sredstvo za ostvarenje cilja. Zbog toga s gnušanjem odbacujem sve navode u tekstu jer su potpuno neistiniti i sročeni s neuspjelim ciljem nanošenja štete meni osobno i uspjehu koji je Vijeće ministara BiH postiglo u procesu napredovanja k NATO savezu'', kaže se u reagiranju Zvizdića.

Navodi da je istina da se uvijek s dnevnog reda Vijeća ministara BiH skidaju one točke kojima ne nazoče ovlašteni predlagač, te da je ''to bilo i u ovom slučaju, jer zbog službenih obveza sjednici nije nazočio resorni ministar pravde''.

''Ali istina je i da to nema nikakve veze sa institucionalnim kapacitetom njihovih prava i obveza. Pravobranitelj koji redovno prima dobru plaću treba da radi svoj posao ili da vrati plaću u proračun BiH. Osim toga, i u vezi s temom MAP-a i NATO-a, (još važnija i jedina istina koju "Avaz" namjerno i ciljano prešućuje) jeste da je upravo u ovome mandatu Ministarstvo obrane BiH odnosno Vijeće ministara (kojim ja predsjedavam) zajedno s Predsjedništvom BiH napravilo najveći pomak u realizaciji uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u'', istaknuo je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Zvizdić smatra da javnost treba znati i to 'da prethodni sastav Vijeća ministara BiH (u kojem su sjedili aktualni predsjednik SBB-a i tadašnji predsjednik SDP-a) po pitanju realizacije uvjeta za članstvo u NATO-u nije uradio ništa“.

''Upravo zbog toga, te političke opcije danas plasiraju neistine i uobičajenom “naknadnom pameću” pokazuju lažnu brigu o krucijalnim društvenim i državnim procesima pokušavajući oprati savjest zbog višegodišnje blokade u kojoj su držali europski i NATO put BiH. Stoga sam sasvim siguran (a i brojne ankete to pokazuju) da “narod zna” ko je pokrenuo evropski i NATO put i ekonomski razvoj BiH oličen u rastu ekonomskih parametara, najvećem poslijeratnom izvozu, rastu BDP-a, rastu industrijske proizvodnje, turizma, novih radnih mjesta, jačanju međunarodne suradnje i da će svačiju ulogu adekvatno vrjednovati. Naravno, autor teksta će primitivne i neistinite navode o tzv. “poznanstvima” morati dokazati na sudu'', navodi predsjedavajući Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz njegovog kabineta.

Kopirati
Drag cursor here to close