Čolak

Zvizdić je kriv

Čolak je za Glas Srpske naveo kako se u BiH stalno griješi, jer se vjeruje da su ekonomske reforme rješenje svih problema...
Vijesti / Politika | 17. 08. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HDZ BiH / Bariša Čolak

Zamjenik predsjedatelj Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak istaknuo je kako se aktualna vlast na razini BiH na kraju svog mandata ne može pohvaliti velikim rezultatima, a sve dok politički problemi ne budu rješavani usporedo s ekonomskim, BiH će teško doći do rješenja za dugoročnu stabilnost.

Čolak je za Glas Srpske naveo kako se u BiH stalno griješi, jer se vjeruje da su ekonomske reforme rješenje svih problema, ali da smatra da će BiH u sljedećem razdoblju doći do određene stabilizacije.

Prema njegovim riječima, jedna od glavnih smetnji zašto vlast u BiH nije funkcionirala jeste ta što parlamentarna većina od početka nije odslikavala istinske rezultate općih izbora.

Čolak je naglasio kako postoje šanse da se do kraja mandata usvoje izmjene Zakona o kazenom postupku, ali da vrijeme nije saveznik u ovom slučaju.

''Sjednica Zastupničkog doma zakazana je za 4. rujna, dok Dom naroda još nije zakazao sjednicu, pa je teško vjerovati da možemo nešto napraviti u kampanji koja traje mjesec'', rekao je Čolak, prenijela je Srna.

Dodao je kako je Ministarstvo pravde imalo svoj prijedlog izmjena Zakona o kaznenom postupku, ali da se nikada nije našao na sjednicama Vijeća ministara.

''Najizravniji krivac je predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić, koji nije osigurao da se o tome uopće razgovara na sjednici. Ta loptica je odmah prebačena na parlamentarce, što nije u redu'', ocijenio je Čolak.

Komentirajući to što BiH još nije usvojila revidiranu strategiju za procesuiranje predmeta ratnih zločina, Čolak je rekao kako je riječ o neozbiljnom odnosu prema veoma bitnoj stvari.

''To mi, prije svega, moramo učiniti zbog sebe, jer nećemo valjda narednih 20-30 godina rješavati pitanja ratnih zločina i biti zarobljeni u prošlosti. Mi smo propustili šansu i nismo ispoštovali prvu strategiju. Sada imamo dokument koji je usuglašen, ali jednostavno Zvizdić strategiju ne želi staviti na dnevni red sjednica'', napomenuo je Čolak.

Kopirati
Drag cursor here to close