O političkoj situaciji

Zvizdić i Palmer: Staviti točke na priče o granicama na zapadnom Balkanu

Zvizdić razgovarao sa Palmerom o trenutnoj političkoj situaciji u BiH
Vijesti / Politika | 08. 05. 2019. u 19:01 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Matthewom A. Palmerom o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

Zvizdić je rekao da euroatlantske integracije ostaju glavni vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine, a da se na unutarnjem planu radi na sveobuhvatnim reformama kako bi se stvorio povoljan poslovni ambijent, privukle investicije, otvorila nova radna mjesta i ubrzao ekonomski razvoj.

''Bosna i Hercegovina aktivno sudjeluje i podržava sve regionalne programe i projekte koji doprinose povezivanju, ekonomskom razvoju i osiguranju mira i stabilnosti u regiji. Kao pozitivan primjer dobrosusjedske suradnje je rješavanje pitanja granice s Crnom Gorom i istaknuo bih da bi slične ugovore trebali potpisati i ratificirati i sa ostalim susjedima čime bi se trajno stavila točka na priče o granicama na zapadnom Balkanu i što bi dodatno relaksiralo političke odnose u regiji'', naglasio je Zvizdić.

Informirao je Palmera da su institucije BiH ispunile sve uslove Europske komisije za dobijanje kandidatskog statusa, te izrazio očekivanje da će Europska komisija do kraja ove godine odobriti Bosni i Hercegovini kandidatski status, čime bi odnosi BiH i EU ušli u novu fazu i što bi BiH dodatno učvrstilo na europskom kolosjeku.

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Palmer je istaknuo da SAD ostaju čvrst i posvećen prijatelj Bosne i Hercegovine u reformskim procesima i euroatlantskim integracijama.

Sastanku je nazočio i veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close