Programske a ne matematičke koalicije

Zvizdić: Neće biti trećeg entiteta, formirati proeuropske koalicije

Predizborna kampanja, kaže, nije trajala mjesec dana već dvije godine. U tom pogledu, navodi da se neće ostvariti "određene namjere kao što je ona o formiranju trećeg entiteta".
Vijesti / Politika | 07. 11. 2018. u 18:15 Fena
Potrebno formirati koalicije koje će biti proeuropske

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je da se nakon održanih Općih izbora u Bosni i Hercegovini trebaju formirati programske, a ne matematičke koalicije koje će biti proeuropski orijentirane.

''Takve koalicije trebaju biti parnterske bez toga da itko ima dominantnu ulogu. Potrebno je raditi na jačanju vladavine prava i regionalnoj suradnji'', smatra Zvizdić.  

Predizborna kampanja, kaže, nije trajala mjesec dana već dvije godine. U tom pogledu, navodi da se neće ostvariti "određene namjere kao što je ona o formiranju trećeg entiteta".   

Govoreći o europskim integracijama naglasio je da su radne grupe koje rade na davanju odgovora na 655 dodatnih pitanja Europske komisije do sada završile više od 95 posto posla.

''Ovaj proces odvija se u pozitivnom pravcu. Ostalo je da se riješi 15 pitanja unutar radnih grupa, što će rješavati komisije mehanizma koordinacije'', ističe Zvizdić, koji je izrazio optimizam da odgovori mogu biti predati do kraja godine i da u narednoj BiH dobije kandidatski status.

U tome bi, kako kaže, pomogla činjenica kada bi novoizabrani članovi Predsjedništva BiH imali konsenzus u pogledu evropskih integracija i kada bi njihova prva zajednička posjeta bila posjeta Briselu, kojem bi iskazali dobru političku volju, te spremnost i saradnju na jačanju evropskog puta u BiH.

''Što se tiče Vijeća ministara BiH potpuno smo spremni da pripremimo odgovore na dodatna pitanja i da ih oni prilikom svoje prve posjete Briselu predaju ovlaštenim predstavnicima Europske komisije i time pokažu da je BiH potpuno opredijeljena za europski put'', dodao je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close