Zdenko Ćosić

Županija Zapadnohercegovačka odmah iza Sarajeva

Govoreći o uspjesima svoje Vlade, Ćosić je rekao kako je najbolje podsjetiti na probleme koji su prije tri godine bili svakodnevna tema.
Vijesti / Politika | 08. 11. 2017. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić

''Iduću godinu trebalo bi obilježiti znatno poboljšanje stanja u školstvu s obzirom na novi zakon koji ćemo imati do nove godine. Taj posao treba odraditi mirno i uz sudjelovanje svih zainteresiranih strana te maksimalnu otvorenost prema javnosti. Očekujem znatan pomak u školstvu kao što smo učinili pomak s novim kolektivnim ugovorima koji su bili preduvjet rješavanju problema u školstvu'', rekao je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić u intervjuu za Večernji list.

Između ostalog, rekao je kako se iduće godine moraju riješiti preostali problemi vezani uz neprivatiziranu imovinu i mijenjati sustav subvencija studentima, odnosno transparentnije urediti odnose između županije i zajedničkih institucija.

Govoreći o uspjesima svoje Vlade, Ćosić je rekao kako je najbolje podsjetiti na probleme koji su prije tri godine bili svakodnevna tema.

''Sindikati su stalno bili u štrajkovima upozorenja i pripremali se za generalni štrajk, majke su se vraćale s rodiljskoga dopusta, a da još nisu bile primile prvu rodiljsku naknadu, porezna su tijela prijetila blokadom računa, nismo imali asistente u nastavi, federalne vlasti odbijale su svaki razgovor o pravednijoj raspodjeli prihoda... Danas tih problema nemamo. Ostaje, istina, ključni problem nepravedne raspodjele prihoda, o čemu ovisi kvaliteta života naših građana. Netko bi rekao da su to normalne stvari. Točno! I mi kažemo kako je to normalno, ali podsjećamo na sve što je trebalo proći kako bismo postali 'normalni'. Ako se uspoređujemo, onda se treba uspoređivati s onima koji su imali iste startne pozicije. Kao i u sportskom natjecanju - ako je netko krenuo na trkalištu djelić sekunde prije, rezultat se ne priznaje, utrka se ponavlja. Mi smo, po svim pokazateljima, u vrhu - odmah iza privilegirane Sarajevske županije'', rekao je Ćosić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close