Rade svoj posao

Znate li tko je bio najaktivniji u Parlamentu Federacije 2017. godine

Gratz smatra pohvalnom suradnju koju ima s drugim zastupnicima iz opozicije, a najavio je skoro upućivanje u proceduru prijedloga na kojem je radio zajedno s Damirom Mašićem (SDP) i Amrom Kunovac (DF) - Prijedlog zakona o obaveznom informiranju javno
Vijesti / Politika | 20. 02. 2018. u 14:44 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema godišnjem izvještaju Centra civilnih inicijativa, federalni zastupnik Dennis Gratz proglašen je najaktivnijim zastupnikom u 2017. godini sa pet zakonskih prijedloga od ukupno 16 koliko ih je razmatrano od prijedloga koje su uputili izaslanici i zastupnici u posljednjoj godini. S druge strane, u Domu naroda se ističe rad Anera Žuljevića koji je uputio 164 amandmana na predložene zakone, navedeno je u priopćenju Naše stranke.

"U tijeku ove godine predložili smo i zakonska rješenja koja se tiču borbe protiv nepotizma - Prijedlog zakona o zabrani zapošljavanja užih članova obitelji predsjednika i potpredsjednika FBiH i članova Vlade FBiH u javnim organima, protiv segregacije -  Prijedlog zakona o zabrani segregacije u obrazovanju u Federaciji BiH za koji je Vlada dala pozitivno mišljenje, kao i Zakon o sportskim dioničkim društvima na koji se još uvijek čeka odgovor", dodaje Gratz.

Zastupnik Gratz je 2017. godini uputio 37 amandmana na prijedloge zakona koji su se našli na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije od ukupno 73 amandmana koja su uputili zastupnici ovog doma. Gratz je pokretač jedne od vanrednih sjednica u 2017. godini, na temu "Problem iseljavanja stanovništva sa područja Federacije BiH", a podržao je i organizaciju nekoliko sjednica koje su predložili zastupnici DF-a i SDP-a.

"Nastavit ću sa aktivnim radom uz podršku mladih ljudi u timu koji direktno radi sa mnom, te na osnovu ideja, preporuka i inicijativa koje mi dolaze od građana. Napominjem još jednom da tri usvojena nacrta zakona, a koja sam predložio u prošloj godini nisu stavljena na dnevni red Doma naroda, premda su prošla javnu raspravu i usvojena su na Zastupničkom domu -  Nacrt zakona o posebnim mjerama za sprečavanje vršenja kaznenih djela protiv spolne slobode i morala prema maloljetnim licima u Federacije BiH,  Nacrt zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, Nacrt zakona izmjenama i dopunama zakona o bibliotekarskoj djelatnosti", dodaje Gratz.

Gratz smatra pohvalnom suradnju koju ima s drugim zastupnicima iz opozicije, a najavio je skoro upućivanje u proceduru prijedloga na kojem je radio zajedno s Damirom Mašićem (SDP) i Amrom Kunovac (DF) - Prijedlog zakona o obaveznom informiranju javnosti o sistematizaciji, statusu, plaćama i pristupu radnim mjestima u javnim organima u Federaciji BiH. Zastupnici Mašić, Kunovac, Kadić, Đogić, Karajbić, Bubica i Zubić su također u vrhu liste po broju upućenih inicijativa i pitanja prema Vladi Federacije BiH. Pored Žuljevića, u Domu naroda su najviše amandmana uputili delegati Ivo Tadić i Dario Pušić sa 17 i 14 upućenih amandmana na prijedloge zakona.

Kopirati
Drag cursor here to close