Više od 51 000

Znate li kojem kandidatu su građani BiH dali najviše glasova na izborima?

Draško Stanivuković postao je kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova pojedinačno na izborima.
Vijesti / Politika | 17. 11. 2020. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalni izbori održani u nedjelju i ove godine su ponudili brojne zanimljive epiloge.

Kao jedno od najvećih iznenađenja, analitičari navode pobjedu kandidata PDP-a u banjalučkoj utrci za gradonačelnika. U ovom gradu pobjedu je slavio Draško Stanivuković koji je tako postao i kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova pojedinačno na izborima.

Kvadratić pored njegovog imena zaokružila je više od 51.000 birača pa će tako upravo Stanivuković ostati jedini kandidat koje je prešao taj prag.

Usporedbe radi, njegov rival u borbi za ovu poziciju bio je Igor Radojičić iz SNSD-a koji je osvojio 43.064 glasa. Svi glasovi u Banja Luci su prebrojani, kako je objavio SIP ovog popodneva.

U Središnjem biračkom spisku za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, koji su održani 15. studenog, upisana su ukupno 3.283.194 birača, utvrdila je Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine.

Izbori su raspisani za 64 općinska vijeća u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine, 56 skupština općina u bh. entitetu Republika Srpska, 120 načelnika općina u Bosni i Hercegovini, 14 gradskih vijeća u Federaciji, sedam skupština gradova u RS-u te 22 gradonačelnika u Bosni i Hecegovini.

Na lokalnim izborima sudjelovalo je ukupno 543 politička subjekta, i to 129 političkih stranaka, 262 neovisna kandidata, 72 koalicije, devet listi neovisnih kandidata i 71 neovisni kandidat pripadnik nacionalnih manjina. Za lokalne izbore ovjereno je 30.809 kandidata, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close