Dom naroda

Zenica će probiti rok

Izvjesno je, međutim, da izbor tri zastupnika iz reda Bošnjaka, po jednog iz reda Hrvata i Srba neće biti obavljen ni do Nove godine...
Vijesti / Politika | 26. 12. 2018. u 10:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Zeničko-dobojskog kantona neće ispoštovati rok koji je Središnje izborno povjerenstvo BiH odredilo za izbor izaslanika za Dom naroda Federacije BiH, koji istječe sutra (četvrtak, op.ur.), jer drugi nastavak konstituirajuće sjednice osmog saziva Skupštine ZDK-a, na kojoj je preostalo još da se obavi i taj posao, nije ni zakazan.

Izvjesno je, međutim, da izbor tri zastupnika iz reda Bošnjaka, po jednog iz reda Hrvata i Srba neće biti obavljen ni do Nove godine, jer je za petak zakazana redovna sjednica na kojoj će, između ostalog, biti razmatrana i Odluka o privremenom financiranju ZDK-a za prvi kvartal 2019. godine.

''Jasno je bilo odmah po objavi odluke SIP-a da se tehnički neće moći ispoštovati taj rok, ali mi smo svim zastupnicima koji se žele kandidirati za Dom naroda FBiH, poslali tu odluku SIP-a i od njih tražili da dostave svoje prijedloge'', rekao je u izjavi za Fenu predsjedatelj Skupštine ZDK Ismet Sarajlić.

Tek nakon što budu pristigli prijedlozi, najavljuje, oni će ih proslijediti SIP-u na verifikaciju.

''Nakon što i SIP potvrdi kandidature, tek tada ćemo i mi moći zakazati nastavak sjednice i izabrati izaslanike za klubove naroda iz našeg kantona. Neke prijedloge zastupnika očekujemo da dobijemo i tijekom dana, ali ćemo sačekati i sutra kako bi svi koji žele poslali svoje kandidature'', ističe Sarajlić, najavljujući da će izbor izaslanika za Dom naroda FBiH iz ZDK-a biti obavljen tek nakon Nove godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close