Sjednica i tribina

Žene SDA poručile iz Mostara da je potrebna veća zastupljenost žena u vlasti

Sa tribine je poslana poruka podrške izborima u gradu Mostaru, nastupima probosanskog bloka "Koalicija za Mostar 2020. godine".
Vijesti / Politika | 30. 08. 2020. u 10:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žene SDA BiH daju punu podršku svim kandidatima/kandidatkinjama SDA za načelnike, gradonačelnike te općinska i gradska vijeća u BiH, a posebnu podršku daju "Koaliciji za Mostar 2020. godine", kao i kandidatu za načelnika Srebrenice.

Zaključeno je to u subotu u Mostaru na sjednici Predsjedništva organizacije Žene SDA BiH, kada je usvojena i Strategija djelovanja 2020./23. godine.

Nakon sjednice Predsjedništva, u Centru za kulturu Mostar u organizaciji Gradske organizacije Žene SDA Mostar održana je tribina pod nazivom "Snaga žene u izbornom procesu".

Gošća tribine bila je predsjednica organizacije Žene SDA BiH Kenela Zuko. Prisutnima su se obratili i predsjednica Gradske organizacije Žene SDA Mostar Mumbera Berberović, predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednica KO Žene SDA HNK Alisa Hajdarović i ministar u Vladi HNŽ-a Rašid Hadžović.

Foto: SDA / Žene SDA BiH u Mostaru

Sa tribine je poslana poruka podrške izborima u gradu Mostaru, nastupima probosanskog bloka "Koalicija za Mostar 2020. godine".

Poseban naglasak je stavljen na srazmjernu zastupljenost žena, kako u izvršnoj tako i u zakonodavnoj vlasti. Snaga žene je, kako je rečeno, pokretač pozitivnih promjena u društvu te, stoga, treba podržati veću zastupljenost žena u jedinicama lokalne vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close