Teške riječi

Zelenika: Prijete mi da će me izgurati s ceste i pretući me

Optužila je HDZ BiH da je ''zlo koje se mora sasjeći'' te da su ''izbore redovno lažirali''.
Vijesti / Politika | 20. 06. 2018. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Šalju mi različite poruke, od toga da će me izgurati autom sa ceste, da će me pretući pa sve do prijetnji usmjerenih ka mom djetetu. Čovjek se ne može načuditi njihovoj surovosti i beskrupuloznosti. Nažalost, ni jedna prijetnja do sada nije rasvijetljena, a sumnjam da će i biti sve dok su oni na vlasti'', izjavila je za Faktor Dijana Zelenika, kandidatkinja HDZ-a 1990 za Predsjedništvo BiH.


''Njima'', rekla je Zelenika, ''su uzor autoritarna Rusija i njen predsjednik. Oni bi, da mogu, sve koji misle drugačije, odnosno koji misle dobro Hrvatima i BiH, zatvarali i, bojim se, i ubijali'', navela je.

Optužila je HDZ BiH da je ''zlo koje se mora sasjeći'' te da su ''izbore redovno lažirali''.

''Njihov broj glasova je de facto oko 30 posto manji od konačnog službenog broja koji se prikaže. Opoziciji poništavaju i kradu glasove, a svoje nadopunjuju i višestruko povećavaju na mjestima gdje im nedostaje par stotina ili par tisuća glasova za pobjedu i mandate. Pozivam OHR i kompletnu međunarodnu zajednicu da se jednom za svagda uhvate u koštac za ovim vitalnim problemom za budućnost naše zemlje'', rekla je Zelenika.

Navela je kako informacije s terena ''ukazuju da se političko raspoloženje i preferencija hrvatskog biračkog tijela rapidno udaljava od dosadašnje politike.

''Definitivno idu nama kao najjačoj opozicionoj stranci i meni kao kandidatu u prilog. Također sa terena nam dolaze i zastrašujuće spoznaje o surovom siromaštvu i neimaštini među hrvatskim narodom koje prelaze granice očaja. To ovi enormno bogati i oni zaposleni po ugodnim pozicijama u državnoj službi nikako ne razumiju i što je najzatrašujuće, nije ih niti briga. Ti i takvi samo razmišljaju na koju će razonodu potrošiti svoje novce i kako će se provesti, a hrvatski narod u velikoj većini pati i trpi. Tomu se mora stati na kraj'', rekla je, između ostalog, Zelenika za Faktor koji ju je pitao ''primjećuje li neki službeni automobil Predsjedništva BiH da se pojavljuje u njezinoj blizini u posljednje vrijeme''.

Kopirati
Drag cursor here to close