Susjedi

Zelenika: Božinović i njegova stranka Hrvate u BiH smatraju stokom

"On i njegova stranka Hrvate u BiH smatraju stokom koju samo treba ugurati u autobuse i dovesti na birališta da glasaju zna se za koga jer u protivnom gubimo konstitutivnost, jednakopravnost...''
Vijesti / Politika | 25. 06. 2020. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu Bosne i Hercegovine Diana Zelenika komentirala je izjavu ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davora Božinovića u kojoj je govorio o uvođenju 14-dnevne izolacije za građane "istočnog susjedstva".

"On i njegova stranka Hrvate u BiH smatraju stokom koju samo treba ugurati u autobuse i dovesti na birališta da glasaju zna se za koga jer u protivnom gubimo konstitutivnost, jednakopravnost.., sve u cilju 'nacionalnog interesa'! A da bi ih utrpali u autobuse trebaju i ostati kod kuće! A poslije 05. srpnja i naše potrošene kune bit će im slatke", napisala je Zelenika na Facebooku.

Podsjetimo, nakon što je Stožer civilne zaštite RH odredio obvezu izolacije za sve koji u Hrvatsku ulaze iz Bosne i Hercegovine uslijedile su brojne reakcije. Tako je i HDZ 1990 pozvao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i Vladu Republike Hrvatske, ne želeći se, kako navode, baviti politikvanstvom i populizmom, da nađe način i otvori mogućnost prelaska granice za državljane Republike Hrvatske koji žive u Bosni i Hercegovini. Također, naglasili su kako nismo istočni susjedi Republici Hrvatskoj već Hrvati. 

Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije pozvao je na razborito preispitivanje ove Odluke od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske te ''očekujemo njeno žurno korigiranje''.

Hrvatska republikanska stranka povodom uvođenja mjera samoizolacije za ulaske iz BiH u Hrvatsku, oglasila se priopćenjem za javnost u kojem ističe da aktualna vlast u Republici Hrvatskoj od hrvatskih građana iz BiH radi građane drugog reda. Ističu da je sramotno da zbog ''nečijeg nemara, teniskog turnira u Zadru, ponovno cijenu plaćaju Hrvati iz BiH, odnosno, 'istočni susjedi', kako nas je prozvao Davor Božinović''. 

Kopirati
Drag cursor here to close