Radna grupa

Zbog 'rođačkog zapošljavanja' traže isključenje članova SBB-a

U obrazloženju radne grupe se navodi da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH, zato što su isti, u više navrata, grubo prekršili odredbe
Vijesti / Politika | 05. 11. 2019. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radna grupe za provođenje unutarstranačkih izbora SBB USK zatražila od Centrale ove stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne zastupnike Agana Bunića i Ifetu Kadić.

U obrazloženju radne grupe se navodi da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH, zato što su isti, u više navrata, grubo prekršili odredbe (član 74.) Statuta SBB BIH i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja kadrovske politike na području USK-a.

Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije suglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije itd.) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko – klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK-a, jer se radi o postupcima koji su već predmet istražnih radnji pravosudno – policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu Savezu za bolju budućnost u Unsko – sanskom kantonu.

Inače Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred SDA, a u SBB je prešao prošle godine uoči Općih izbora. O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadićke.

Kopirati
Drag cursor here to close