Radna grupa

Zbog 'rođačkog zapošljavanja' traže isključenje članova SBB-a

U obrazloženju radne grupe se navodi da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH, zato što su isti, u više navrata, grubo prekršili odredbe
Vijesti / Politika | 05. 11. 2019. u 14:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radna grupe za provođenje unutarstranačkih izbora SBB USK zatražila od Centrale ove stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne zastupnike Agana Bunića i Ifetu Kadić.

U obrazloženju radne grupe se navodi da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH, zato što su isti, u više navrata, grubo prekršili odredbe (član 74.) Statuta SBB BIH i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja kadrovske politike na području USK-a.

Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije suglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije itd.) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko – klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK-a, jer se radi o postupcima koji su već predmet istražnih radnji pravosudno – policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu Savezu za bolju budućnost u Unsko – sanskom kantonu.

Inače Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred SDA, a u SBB je prešao prošle godine uoči Općih izbora. O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadićke.

Kopirati
Drag cursor here to close