Samir Agić

Zbog koronavirusa: Radončić suspendiranog pomoćnika vraća na posao

Mjera suspenzije će biti ponovo aktivirana prestankom stanja prirodne ili druge nesreće na području BiH
Vijesti / Politika | 22. 03. 2020. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, u uvjetima izuzetno velikih izazova sa kojima se zbog pandemije koronavirusa suočava Vijeće ministara BiH, a naročito Ministarstvo sigurnosti BiH, odlučio je da na određeno vrijeme stavi izvan snage svoju odluku iz siječnja ove godine kojom je suspendiran pomoćnik ministra i šef Sektora za zaštitu i spašavanje Samir Agić, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva sigurnosti.

Naime, rješenjem o preventivnoj suspenziji broj 04-34-3-633/20 od 20. 01. 2020. Samir Agić je zbog potvrđene optužnice Tužiteljstva BiH u slučaju „Mektić“, a u kojoj je navedeno i njegovo ime, suspendiran sa spomenute pozicije do okončanja sudskog postupka.

Međutim, zbog ekstremno teških zadataka sa kojima će se u borbi protiv pandemije koronavirusa BiH tek suočiti, a time i Sektor za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Operativno-komunikacijski centar BiH 112, Radončić se prošli tjedan obratio Tužiteljstvu BiH. Nakon dobivene suglasnosti, Samir Agić će od sutra u punom kapacitetu,  a pod uvjetima koje je naložilo Tužilaštvo BiH, preuzeti svoje dužnosti.

Mjera suspenzije će biti  ponovo aktivirana prestankom stanja prirodne ili druge nesreće na području BiH, koje je Vijeće ministara BiH proglasilo na 5. izvanrednoj sjednici 17. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close