Bećirović pokraden?

Zbog Džaferovićevih glasova radit će Tužiteljstvo?!

Kada je riječ o ponovnom brojanju glasova, Magazinović kaže kako Izborni zakon omogućava i točno je propisano u kojem vremenskom intervalu se to može uraditi.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2018. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

100 000 nevažećih listića!!

''Kada je riječ o izboru člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, gdje je razlika 15.000 glasova, bit će tu posla za Tužiteljstvo BiH, ali pričekajmo'', rekao je za BHRT Saša Magazinović iz SDP BiH.

''Prije dva dana izašli smo sa zahtjevom za ponovno brojanje listića. Žao mi je da BiH kao europska država u 21. stoljeću prolazi kroz ovo sve, da imamo 100.000 nevažećih listića, a razlika između predsjedničkih kandidata za izbor člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda  je 15.000 glasova'', kaže Magazinović.

Prema najsvježijim podacima Središnjeg izbornog povjerenstva, Šefik Džaferović (SDA) ima 206.045 glasova, a Denis Bećirović (SDP) 190.373.

Kada je riječ o ponovnom brojanju glasova, Magazinović kaže kako Izborni zakon omogućava i točno je propisano u kojem vremenskom intervalu se to može uraditi.


''Bit će tu posla za Tužiteljstvo, posebno kada je u pitanju trka za bošnjačkog člana Predsjedništva. I danas ne vjerujem da je Džaferović pobijedio, jer ni u SDA nema podršku'', rekao je Magazinović.

Dodao je kako su i sami promatrači s biračkih mjesta javljali da je određeni broj listića proglašen nevažećim i da su dopisivani.

''Dopustite da se to prebroji ponovo, mi ćemo iscrpiti pravne mogućnosti koje su pred nama. Da je ogromna razlika između kandidata, ne bismo reagirali, ali razlika je veoma mala, a veliki broj nepravilnosti'', rekao je Magazinović.

Dodao je kako bi bilo logično da se ponove izbori za člana Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o izbornom rezultatu SDP BiH, Magazinović je rekao kako je SDP druga stranka u Federaciji BiH, te da od dosadašnja tri imaju pet zastupnika u Parlamentu.

''Postizborna logika je da se razgovara o koaliranju. Unutar SDP postoje nove procedure. Već sada činimo napor i razgovaramo s političkim strankama, kako bi se vlast formirala bez SDA. Mislimo da je to moguće u Sarajevu, gdje su građani dali 10 glasova SDA-u i 25 ostalim strankama i mislim da će Kanton Sarajevo dobiti novu vladu'', rekao jer Magazinović i dodao kako je ipak potrebno pričekati konačne rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close