Pravo na grad

Završit ćemo započeto!

''Zahtijevamo osiguravanje masovnog bavljenja sportom kroz plaćanje trenera našoj djeci, bez članarina za roditelje, samo ondje gdje je to opravdano i mora biti minimalno'', kaže koalicija Pravo na grad.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2020. u 15:46 Plaćeni članak
Završit ćemo započeto!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar nije siromašan grad i dužan je osigurati kvalitetan psihofizički razvoj svoje djece. Zahtijevamo totalnu promjenu u pristupu kada je u pitanju financiranje kulture i sporta. Naša djeca se bave kulturom i sportom godinama a da se ne susretnu s gradskim institucijama, niti s višim razinama vlasti kroz bilo kakav vid suradnje, financiranja ili potpore'', navodi koalicija Pravo na grad i dodaje kako je ''sve svedeno na džep roditelja''.

''To je apsolutno neprihvatljivo. Zahtijevamo osiguravanje masovnog bavljenja sportom kroz plaćanje trenera našoj djeci, bez članarina za roditelje, samo ondje gdje je to opravdano i mora biti minimalno. Želimo dati potporu sportskim klubovima kroz plaćanje trenera, koji će javno stati iza svojih rezultata, a njih ćemo svi vidjeti u očima naše djece koja istrče na teren, skoče u vodu ili polete zrakom. Djeca koja naprave velike uspjehe bit će ponosna na svoj Grad a i mi na njih. Vrijednost toga ne može se izmjeriti. Mostar to može inicirati i postići s novcem kojim trenutno raspolaže. Zagovarat ćemo ovaj sustav solidarnosti, načelo izvrsnosti i potpore u sportu u naredne četiri godine, bez obzira na rezultate izbora. Naša djeca će se upoznati međusobno, natjecati i stvarati nove prijateljske veze. Pitanje izgradnje sportske infrastrukture je neodložno, i mora se konačno svesti u legalan oblik planiranja, upravljanja i izgradnje'', navodi koalicija Pravo na grad.

Kopirati
Drag cursor here to close