Ima se

Zavirite im u džepove: Plaća gospodi i preko 6.500 KM

U pregledu plaća su uračunate naknade za tople obroke, paušale, za odvojeni život i smještaj te upotrebu vozila ali ne i za sudjelovanje u radnim tijelima odnosno povjerenstvima, što znači da se u džepovima dužnosnika našla i koja marka više.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2020. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na račune političkim dužnosnicima leglo je gotovo 300.000 KM za mjesec travanj iako se u njemu, zbog pandemije i mjera stožera, nisu pretrgli od posla.

Među onima s najvećim primanjima su Nikola Špirić – 6.500 KM, Obren Petrović – 6.400 KM, Dragan Čović 6.300 KM, a u samom vrhu su i Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović. Među opozicionarima izdvajaju se Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mladen Bosić, s plaćama koje se kreću do 5.500 KM.

Foto: Moja Hercegovina / 

Portal MojaHercegovina tako navodi da, dok su brojni građani Bosne i Hercegovine ostajali bez posla i dok je gotovo kompletna ekonomija bila zatvorena i prigušena uslijed problema izazvanih virusom korona, u mjesecu travnju zastupnici i izaslanici Parlamentarne skupštine BiH nisu imali tih problema.

''Dobro je poznato da su zastupnici najvišeg zakonodavnog tijela BiH astronomski plaćeni, međutim, ovdje se postavlja pitanje opravdanosti plaća u mjesecu u kojem je čitava zemlja praktično stala'', navodi portal.

Foto: Moja Hercegovina / 

Inače, u pregledu plaća su uračunate naknade za tople obroke, paušale, za odvojeni život i smještaj te upotrebu vozila ali ne i za sudjelovanje u radnim tijelima odnosno povjerenstvima, što znači da se u džepovima dužnosnika našla i koja marka više.

Kopirati
Drag cursor here to close