Predsjednički izbori

Zatvorena birališta u Mostaru, glasači žurili na glasovanje

Drugi izborni krug pratio je dobar odaziv birača, bolji nego prije dva tjedna, lošiji nego u 2. krugu predsjedničkih izbora prije pet godina.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2020. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 19h zatvorena su birališta u Mostaru. Glasačima koji su dugo čekali na svoj red dijelio se i čaj.

Jedan od glasača bio je onemogućen da se popenje na biračko mjesto, te je svoju građansku dužnost ispunio u holu škole koja je određena kao biračko mjesto.

Bljesak.info / Zatvorena birališta u Mostaru, glasači žurili na glasanje

Podsjetimo, od 44 biračka mjesta, koliko ih ima u BiH, njih 19 je bilo u Mostaru, a većina glasača u grad na Neretvi stigla je jutros i prije sedam sati.

I birališta u Hrvatskoj zatvorena su u 19 sati, kada je završila i dvodnevna izborna šutnja.

Drugi izborni krug pratio je dobar odaziv birača, bolji nego prije dva tjedna, lošiji nego u 2. krugu predsjedničkih izbora prije pet godina.

Bljesak.info / Zatvorena birališta u Mostaru, glasačima se dijelo čaj

Do 16,30 sati glasovalo ih je nešto više od 1, 5 milijuna, odnosno 43,52 posto. To je za 190 tisuća birača više nego u prvom krugu, ali i za 170 tisuća manje nego 2015. kada ih je glasovalo 48, 23 posto.

Kome su birači bili naklonjeniji, sadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović (HDZ) ili bivšem premijeru Zoranu Milanoviću (SDP) moglo bi se vrlo pouzdano znati oko 22 sata.

"Vjerujem da će se možda i prije 21,30 sati moći vidjeti izvjestan trend ovih izbora“, rekla je potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Vesna Fabijančić-Križanić.

Foto: Bljesak.info / Mostar: Žurba da se da glas

Prve izborne rezultate, koji će obuhvatiti manja biračka mjesta, DIP će objaviti u 20 sati, a potom ih osvježavati svakih pet minuta.

Na drugom krugu izbora pravo odlučivanja tko će u idućih pet godina biti vladar Pantovčaka imalo je 3.860.000 birača u zemlji i inozemstvu, glasovati su mogli na 6. 533 biračka mjesta, pod budnim okom više od 24 tisuće birača.

Zbog vremenske razlike, prva su birališta otvorena u subotu u 21 sat po hrvatskom vremenu u Australiji, posljednje u nedjelju u 16 sati u Los Angelesu i u njemu će se glasovati do 4 sata u ponedjeljak.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close