Najava sjednice

Zatrpani vijećnici u Mostaru: Parking, regulacijski planovi, kulturne ustanove…

Vijećnici će raspravljati i o informaciji o sigurnosnom stanju u Gradu Mostaru te razmatranje Izvješća o radu za 2020. godinu ustanova iz oblasti kulture.
Vijesti / Politika | 07. 05. 2021. u 12:05 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peta redovita sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara održat će se u utorak 11. svibnja, a na njoj će vijećnici a na dnevnom redu će se naći odluka o izmjenama Odluke o pristupanju izradi Prostornog plana Grada Mostara za period od 2008.-2018. godine te o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacijskog plana „Širi kompleks putničkog. Željezničkog i autobuskog terminala“.

Pred vijećnicima će se naći i odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima te odluka o korištenju javnih parkirališta i visina naknade.

Vijećnici će raspravljati i o informaciji o sigurnosnom stanju u Gradu Mostaru te razmatranje Izvješća o radu za 2020. godinu ustanova iz oblasti kulture.

Tako će se vijećnici upoznati s onime kako su poslovali Centar za kulturu Mostar, J.U. „Dom kulture“  Blagaj, Ustanova Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača Mostar, J.U. „Kulturni centar Mostar Sjever“- Potoci, Lutkarsko kazalište Mostar, J.U. Muzej Hercegovine Mostar, Muzički centar Pavarotti Mostar, Narodna biblioteka - Odjel dječja biblioteka Mostar, Narodno pozorište u Mostar, Pozorište lutaka Mostar te Simfonijski orkestar Mostar.

Kao jedna od točki dnevnog reda navodi se i Razmatranje Izvješća o radu za 2020. godinu ustanova iz oblasti zdravstvene zaštite (Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, Dom zdravlja Mostar i Gradska ljekarna Mostar).

Vijećnici će razmatrati i Izvješće o radu za 2020.godinu ustanova iz oblasti socijalne zaštite - J.U. Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“, Centar za socijalni rad Grada Mostara, Centar za stara i iznemogla lica-osobe Mostar, Dječji dom „Mostar“ Mostar te Pučka kuhinja Mostar.

Razmatrat će se i Izvješće Sportskog saveza Grada Mostara te će se glasovati o prihvaćanju dijela osnivačkih prava ustanove Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te o ustupanju dijela osnivačkih prava ustanove Narodno pozorište u Mostaru.

Pred vijećnicima će se naći i odluka o izmjeni i dopuni Odluke o usuglašavanju pravnog statusa Javne ustanove „Dječji dom“ Mostar te nekoliko odluka o statutima i sjedištima mostarskih škola.

Glasovat će se i o odlukama o izmjeni Odluke o spajanju ustanova – Centra za socijalni rad u jednu ustanovu te o izmjeni Odluke o spajanju ustanova – Doma za stara i iznemogla lica u jednu ustanovu.

Jedna od točaka dnevnog reda je i Zaključak o održavanju tematske sjednice „Stanje u JP Deponija Uborak – Buđevac“.

Kopirati
Drag cursor here to close