Sretan svima koji slave

Zastupnicima Praznik rada traje već pet mjeseci: Stiže nova plaća, a nije bilo nijedne sjednice

Plaća uredno liježe i svaki mjesec na računima zateknu i više od po 5.000 KM. Tako stiže i peta (ne)zarađena.
Vijesti / Politika | 01. 05. 2019. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održana je u prosincu prošle godine. Dom naroda se zbog čekanja presude Ustavnog suda BiH konstituirao nešto kasnije u veljači ove godine, ali od tada niti jedno zasjedanje se nije dogodilo. Osim pokušaja da se izvanredno zasjeda zbog situacije oko migranata.

Plaća uredno liježe i svaki mjesec na računima zateknu i više od po 5.000 KM. Tako stiže i peta (ne)zarađena. Zanimljivo je da još nikada nitko nije pokrenuo inicijativu izmjena Poslovnika da se, primjerice, ne može isplatiti plaća ukoliko nije bilo zasjedanja. 

Konstituirajuća sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, nije nikada završena, jer nije izabrano rukovodstvo Komisije. Datum nastavka Konstituirajuće sjednice još nikada nije naknadno utvrđen.

Sve što su konkretno radili zastupnici i izaslanici je održana 1. sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH u mandatnom periodu 2018. do 2022. godine.

Na sjednici je razmatran veći broj obavještenja, dopisa i prijedloga odluka te zaključaka vezanih za rad oba doma Parlamentarne skupštine BiH. SNSD je za predsjedavajućeg Vijeća ministara predložio bivšeg ministra financija Republike Srpske Zorana Tegeltiju, piše Patria navodeći kako je za neuspostavljanje vlasti krivac SNSD.

Kopirati
Drag cursor here to close