Bez opozicije

Zastupnici vladajuće većine u NSRS usvojili rezoluciju o vojnoj neutralnosti

Vijesti / Politika | 18. 10. 2017. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasovima vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS-a usvojena je rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS-a.

Zasjedanju, koje je okončano rano jutros, nisu nazočili predstavnici opozicije i Koalicije ''Domovina'', koji su tražili da se taj dokument povuče s dnevnog reda, ali iz različitih razloga.

Iz SDS-a, PDP-a i NDP-a su predlagali rezoluciju o strateškim ciljevima RS-a do 2023., dok su u ''Domovini'' ukazivali da Narodna skupština nema ovlaštenja da raspravlja o pitanjima obrane, koja su regulirana na nivou BiH.

U rezoluciji o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS-a, koji su pripremili klubovi zastupnika SNSD-a, SP-a i SDS-K-a, navodi se da je RS opredijeljena da svaki budući status koordinira s Republikom Srbijom kao potpisnicom Daytonskog sporazuma.

Opozicionari nisu nazočili zasjedanju, nakon što im je predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović izrekao mjeru udaljenja sa skupštinskog zasjedanja, na što su se oni oglušili.

Zastupnici vladajuće većine nastavi su zasjedanje u maloj dvorani i usvojili sve točke dnevnog reda, te imenovali Jovu Radukića za vršitelja dužnosti glavnog revizora RS-a.

Radukić je dosad obavljao dužnost pomoćnika ministra financija RS-a za fiskalni sustav.
Glasovima vladajuće većine razriješen je dužnosti zamjenik pravobranioca RS-a sa sjedištem u Banja Luci Borislav Jeličić, koji je osumnjičen za zloupotrebe s prometovanjem određenim zemljištem u Banjoj Luci.

U isto vrijeme nekolicina opozicionera bila je u velikoj skupštinskoj sali.

Kopirati
Drag cursor here to close