Opozicija

Zastupnici u Narodnoj skupštini RS bore se s korupcijom

Zastupnica PDP-a Jelena Trivić je podsjetila da je takav klub postojao i u prošlom sazivu parlamenta te žele nastaviti njegove aktivnosti u većem obujmu.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2019. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Jelena Trivić, Draško Stanivuković, Zoran Vidić i Nebojša Vukanović formirali su parlamentarni antikoruptivni klub, s ciljm borbe protiv korupcije, koje, kako tvrde, i previše ima u RS-u.

Najavili su usvajanje više zakona te drugih akata u borbi protiv korupcije.

Zastupnica PDP-a Jelena Trivić je podsjetila da je takav klub postojao i u prošlom sazivu parlamenta te žele nastaviti njegove aktivnosti u većem obujmu.

Kaže da članovi ovog tematskog kluba mogu biti svi zastupnici.

''Nažalost, živimo u zemlji u kojoj sve što gledamo oko sebe je prožeto elementima korupcije'', ustvrdila je Trivić na konferenciji za novinare u Banja Luci najavivši da će predlagati zakone, incijative i druge akte s ciljem borbe protiv kroupcije.

Zastupnik SDS-a Zoran Vidić kaže da cilj formiranja kluba nije progon pojedinaca i ljudi, već raskidanje s lošim pojavama u društvu koje dovode do korupcije.

''Naše društvo, nažalost, ima potrebu za formiranje ovog kluba'', rekao je Vidić.

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da namješteni natječaji, javne nabavke, rodbinske i kumovke veze su, kako kaže, veliko zlo u RS.

''Spremni smo da se protiv toga borimo'', rekao je Stanivukvić i dodao da već imaju spremnih nekoliko zakona, a natjerat će, kaže, institucije da se bore i za provedbu već usvojenih zakona.

Zastupnik SDS-a Nebojša Vukanović kritizirao je pravosuđe, jer ne radi svoj posao kada je u pitanju korupcija i kriminal.

''Da imalo rade svoj posao ne bi prošle mnoge stvari nekažnjeno'', rekao je Vukanović navodeći da bi u budućnsoti trebalo usvojiti zakone o zaštiti zviždača, ispitivanju porijekla imovine, sukobu interesa...

Kopirati
Drag cursor here to close